Eerste editie van Zomerboost Sportfestival daverend succes

Castricum – In de aanloop naar Zomerboost was er sprake van lichte scepsis. Zou de eerste editie wel aanslaan en hoe zou de verhuizing naar De Bloemen uitpakken? Kort na de opening om elf uur swingde de sporthal echter al uit zijn voegen en genoten honderden kinderen met hun ouders van het gevarieerde sportaanbod en de spectaculaire hoofdprijs: een rondje stormbaan.

Met dank aan de spontane medewerking van de leiding van De Bloemen, die meteen ja zei toen duidelijk werd dat de weersomstandigheden een te grote risicofactor vormden om Zomerboost even verderop in de buitenlucht op sportpark Noord End te organiseren. De tientallen vrijwilligers knipperden even met hun ogen en de verhuizing was een feit. Judo (Beentjes), dansen (Club Mariz), turnen (DOS), voetbal (FC Castricum), tafeltennis (TTV Castricum) en korfbal (Helios) stonden op de menukaart. ,,Dit heb ik nog nooit meegemaakt”, stamelde een vrijwilliger bij het tafeltennis. ,,Vanaf de opening waren alle tafels bezet. We hebben al een paar talentjes ontdekt, maar dat was in feite onbelangrijk. Plezier stond voorop en daarin zijn we meer dan geslaagd.”

Breakdance, hip hop, de dubbelminitrampoline, kappen en draaien, judo met attributen, dribbelen; op de sportkermis lagen de uitdagingen voor het oprapen. De inzet van de jeugdige deelnemers was puur en fair. En soms, als het even tegenzat, was er een traan. Maar dat duurde nooit lang. Namens de organisatie keek Peter van Splunter alweer vooruit. ,,Gezien de massale opkomst moet Zomerboost een vervolg krijgen. De sport vraagt daar om. Van de jongste jeugd tot de senioren, iedereen heeft een topdag achter de rug.”