Eenvoudige tijdritwinst voor Henk Verdonk junior

Akersloot – Mountainbiker Henk Verdonk junior uit Egmond-Binnen is andermaal de snelste gebleken in de wekelijkse donderdagavondtijdrit. Als hij op sportpark De Cloppenburgh aan de start staat, is het inmiddels al niet meer de vraag wie er wint, maar vooral of hij in staat is om zijn parcoursrecord van 48.36 minuten te verbeteren.

Veelal kan Verdonk junior inschatten of de condities, zowel die van hem als die van het weer, een mogelijkheid scheppen een geslaagde poging te ondernemen. Dit keer was al aan zijn lichaamstaal te lezen dat hij wel gretig was, maar de echte wedstrijdspanning ontbrak. Toch was Verdonk junior in staat een gedegen koers af te werken en daarbij had hij geen dreiging van de rest te verwachten. Naast Verdonk junior speelde de strijd op twee fronten, waarbij het eerste gevecht om de seconden ging tussen Bob Scholten, Ron Boendermaker en Koen Konst en in het voordeel van de net 18-jarige Akersloter Bon Scholten werd  beslecht.

Daarnaast diende het viertal Henk Jan Verdonk senior, weer redelijk in goede doen, Gerrit Jansen, Alex Hageman en de onder de maat presterende Wout Bakker onder elkaar de volgorde in de uitslag bepalen. De nieuwkomers Stefan van der Werff – enkele jaren terug nog mee spelend voor de winst, maar inmiddels zijn leven invullend achter het stuur van de vrachtauto – en Dennis Palfenier maakten het veld compleet. In verband met het op een klein gedeelte niet volgen van het parcours door Van der Werff werd hij door ingrijpen van de jury terug verwezen naar een plek achter Palfenier.

Uitslag:

1. Henk Verdonk junior, Egmond Binnen (49.39 min); 2. Bob Scholten, Akersloot (51.37 min); 3. Ron Boendermaker, Egmond aan Zee (52.00 min); 4. Koen Konst, Castricum (52.57 min); 5. Wout Bakker, Heiloo (55.32 min); 6. Alex Hageman, Limmen (55.52 min); 7. Gerrit Jansen, Schagen (56.36 min); 8. Henk Jan Verdonk senior, Egmond aan den Hoef (56.53 min); 9. Dennis Palfenier, Egmond-Binnen (57.20 min); 10. Stafan van der Werff, Egmond-Binnen (57.30 min).