Elektrische_fiets

Een elektrische fiets in Castricum

PARTNERBIJDRAGE

Bij de Castricummer hebben we iedere week weer allerlei leuke blogs voor je klaarstaan. We vertellen je graag over allerlei onderwerpen die op de een of andere manier nuttig kunnen zijn voor jou en/of je leefomgeving. Ze kunnen je leven makkelijker, leuker, gezonder en sneller maken. We gaan het vandaag hebben over iets dat je leven dan ook makkelijker, leuker, gezonder en sneller maakt; allemaal tegelijk! Beter wordt het niet en het wordt hoog tijd dat je je dat gaat beseffen. Als je klaar bent om hier wat dingen over te lezen, dan ben je klaar om alles te weten te komen over een elektrische fiets in Castricum! We gaan in op waarom dit dan je leven makkelijker, leuker, gezonder en sneller maakt, maar ook over waar je op moet letten met de aankoop van een elektrische fiets en hoe een elektrische fiets nou eigenlijk in elkaar zit. Laten we snel van start gaan, wij hebben er zin in! 

Wat is een elektrische fiets?

Alvorens over te gaan tot de aankoop van een prachtige, elektrische stalen ros, wil je natuurlijk eerst eens goed te weten komen wat een elektrische fiets nu precies is. Een elektrische fiets ziet eruit als een vrij normale fiets, al zijn ze vaak wel wat mooier en strakker dan een gewone fiets. Het verschil zit hem echter het meeste in de dingen die je niet ziet; de motor van de elektrische fiets. Een elektrische fiets wordt namelijk aangedreven door een motor, die op zijn beurt weer wordt gevoed door stroom uit de accu. Deze accu kun je gewoon opladen d.m.v. een stopcontact met een stekkertje dat je meegeleverd krijgt, zo simpel als dat. Een elektrische fiets geeft je dan trapondersteuning tijdens het fietsen. Deze trapondersteuning kan variëren van lichte ondersteuning tot aan een ondersteuning waarbij je bijna niets meer hoeft te doen. 

Soorten fietsen

Je hebt dan allerlei soorten fietsen waar je uit kunt gaan kiezen. Deze verschillen hebben te maken met bijvoorbeeld een elektrische fiets heren of een elektrische fiets dames, dat kan ook weer een verschil in de grootte van de fiets opleveren. Daarnaast kun je ook nog eens kiezen tussen allerlei soorten motoren. Zo bestaan er fietsen met een middenmotor, dit is over het algemeen een krachtigere motor. Hiermee heb je dus vaak meer trapondersteuning en dit zorgt voor meer gemak bij het fietsen. Ook zullen deze fietsen over het algemeen langer meegaan. Daarnaast kun je uiteraard kiezen voor verschillende modellen qua uiterlijk. Dit heeft niet echt verschil wat betreft de specificaties, maar wel wat betreft de looks!

Voordelen

Al deze, hiervoor opgenoemde dingen, leveren natuurlijk enkele voordelen op. Zo kun je zelf wel bedenken dat je lekker snel en gemakkelijk op je bestemming geraakt door de trapondersteuning. Toch is er meer; zo zul je meer in de buitenlucht zijn als je een fiets tot je beschikking hebt die lekker makkelijk te gebruiken is. Het is dus ook veel gezonder. Tevens bespaar je veel geld, want voor veel ritjes waar je normaliter de auto voor zou pakken, kun je nu de elektrische fiets pakken.