Een dag met een lach en een traan

Koedijk – De troostdag op de natuurbegraafplaats Geestmerloo werd vorige week goed bezocht. Het werd een mooie dag met een lach en een traan, maar vooral een dag van samenhorigheid.

De tafel met foto’s in het midden van de prachtige stal, waarop onze overledenen in het licht werden gezet, straalde je tegemoet zodra je binnenkwam. Onze dierbaren waren door de foto’s ook aanwezig en met het namen zingen kwamen de herinneringen bijna levensecht naar voren. Veel nabestaanden lieten weten dat zij mooie boodschappen via het medium Vanessa hadden ontvangen, waarmee ze een stukje verder konden in hun rouwproces. Het verlies werd er niet minder om, maar doordat je zag en voelde dat je niet de enige bent, werd het misschien een beetje zachter en draaglijker.

Ook de kinderen vermaakten zich prima met een lekkere suikerspin. In de kindertent werd voorgelezen, er werden sleutelhangers en kettingen gemaakt en natuurlijk mooie tekeningen. Wie dat wilde, mocht samen met Lacerna en troosthondje Milo een speurtocht door het park maken en mooie herinneringen herbeleven. De bezoekers sloten de dag af met het traditionele troost-eten. Iedereen had iets lekkers gemaakt met liefde als belangrijkste ingrediënt. Charon Uitvaartbegeleiding bedankt iedereen voor de mooie gesprekken, de knuffels en de dierbare herinneringen. Wie weet, misschien tot volgend jaar!

Kijk voor een impressie van de dag op Facebook. (Foto’s: aangeleverd)