Econoom Paul Schenderling te gast in Transitiecafé

Castricum – Groeien kan niet meer. Op naar een duurzame en eerlijker economie! Op donderdag 9 juni is Paul Schenderling te gast bij een bijzonder Transitiecafé, georganiseerd door de werkgroep Groene Kerk en Transitie Castricum. Deze jonge econoom heeft zijn leven omgegooid om de klimaatcrisis te lijf te gaan. Samen met Matthias Olthaar schreef hij het boek ‘Hoe handel ik eerlijk’. Hij voert een hartgrondig pleidooi voor een eerlijke en duurzame economie, die niet langer op groei gebaseerd is.

‘Stop de groei’, dat is het thema van deze avond. Het is ook de dringende oproep van gastspreker Paul Schenderling. Want verdere groei, ook de ‘groene’, heeft naar zijn overtuiging niet alleen een desastreus effect op het klimaat, maar gaat ook nog eens gepaard met grootschalige uitbuiting van mensen, vooral in niet-westerse landen. Met alle negatieve gevolgen van dien. Alle reden dus om het tij van een economie gebaseerd op steeds verdere groei te keren, vindt Schenderling. En het goede nieuws is dat we daar nu al, van onderaf, mee kunnen beginnen. Samen met anderen richtte hij de Stichting ‘Genoeg om te leven’ op, om deze beweging naar een eerlijker en duurzame economie te ondersteunen en te inspireren.

Iedereen is van harte uitgenodigd voor deze bijeenkomst, waarop de bezoekers niet alleen gaan luisteren naar wat deze gastspreker te vertellen heeft, maar ook samen met hem gaan onderzoeken wat voor stappen wij zelf hier in Castricum kunnen zetten in deze richting. Plaats: Supreme College, Koning Willemstraat 1, Castricum (voormalige Maranathakerk). Aanvangstijd: 20.00 uur, (inloop vanaf 19.30 uur). De toegang is gratis, maar een bijdrage in de kosten van harte welkom. (Foto: Jaap Schuurman)