Echte Boter Boardingtoernooi volgende week in sporthal De Lelie

Akersloot – Na twee jaar afwezigheid is dit jaar het Echte Boter Boardingtoernooi in sporthal De Lelie terug. Van vrijdag 13 tot en met zondag 15 januari vindt dit spectaculaire evenement weer plaats. Voor deze editie reizen AZ, AJAX, Feyenoord, FC Utrecht en KRC Genk af naar Akersloot. Lukt het één van de andere teams om titelverdediger AJAX van de troon te stoten? Ook de regionale teams die doorkomen vanuit het kwalificatietoernooi op vrijdag moeten zeker ook niet worden uitgesloten. Kortom: een deelnemersveld van hoog niveau!

Op zondag nemen vijf betaald-voetbalorganisaties (BVO’s) het op tegen de lokale trots Meervogels ’31 en de twee winnaars van de kwalificatieronde op vrijdag. Naast Meervogels ’31 doen de volgende plaatselijke verenigingen mee aan het toernooi op vrijdag en zaterdag: FC Castricum, Vitesse ’22, HSV, De Foresters, VV Limmen, FC Uitgeest, Kolping Boys, AFC ’34, Reiger Boys en Jong Holland. Op zaterdag nemen ook FC Marlene JO11 en AZ JO11 deel aan het toernooi. Het evenement wordt gespeeld onder diverse leeftijdscategorieën met de JO9-, JO10- en JO11-jeugd op zaterdag. De JO13-1-jeugd treedt aan op vrijdagavond en sluit bij winst aan op de zondag tegen de JO12-teams van de BVO’s.

Herinnering voor het leven

Naast dat voetbal hoog in het vaandel staat, blijft het meedoen en plezier natuurlijk het belangrijkste. Deelname moet een herinnering voor het leven zijn voor deze jonge talenten! Mocht het voetballend niet helemaal lukken op deze dag, dan kan de jonge voetballer/voetbalster zich nog kwalificeren voor een quizfinale. Alle quizfinales worden gehouden in de zaal te midden van al het publiek. Zondagmiddag vóór de grote finale wordt nog een demonstatie gegeven door de mini-pupillen van Meervogels ’31.

Sinds enkele jaren staat een extra tribune in de sporthal om zoveel mogelijk supporters van het voetbalspel te kunnen laten genieten. Het boardingtoernooi staat garant voor veel spektakel doordat het gebruik van de boarding het spel versnelt. De bal rolt vrijwel de gehele twaalf minuten per wedstrijd, met vele doelpunten en prachtige acties tot gevolg. Publiek is dan ook van harte welkom om de plaatselijke jeugd aan te moedigen en te genieten van dit leuke evenement. Kijk op www.boardingtoernooi.com of de pagina ‘Boardingtoernooi’ op Facebook voor meer informatie. Foto’s van het toernooi worden op Instagram (‘Boardingtoernooi’) gepubliceerd.