Early Bird try-out voor Brassband Kampioenschappen

Castricum – Op zondag 15 oktober staat de eerste try-out gepland voor de Nederlandse Brassband Kampioenschappen (NBK). Brassband Backum Brass van muziekvereniging Emergo zal deze try-out verzorgen van 13.00 tot 17.00 uur in het Jac. P. Thijsse College aan De Bloemen 65.

Backum Brass is een energieke opkomende brassband. De band is niet alleen bezig met muzikale groei, maar ook met het versterken van zijn organisatorische kwaliteiten. De jaarlijkse deelname van de band aan de NBK dient als inspiratie voor deze ambitieuze drive. Met enthousiasme presenteert Backum Brass het ‘Early Bird’ try-outconcept. Deelnemende bands aan het NBK krijgen hierbij de gelegenheid om vroegtijdig hun muziekwerken te laten horen, met in het achterhoofd dat dit de eerste stap is en verdere perfectionering nog volgt. Dit stimuleert muzikanten om zich snel meester te maken van hun partijen en biedt bands een vroege podiumervaring met hun NBK-repertoire.

Na de uitvoering worden de bands en dirigenten voorzien van professioneel advies en krijgen ze de kans om persoonlijk in gesprek te gaan met een jurylid – deze editie Erik van de Kolk – om hun voorbereiding naar een hoger muzikaal niveau te tillen. De volgende bands hebben zich al hebben aangemeld: Alkmaar Brass, Kunst naar Kracht uit de Goorn, Brass Band Breukelen, Brass Band Schoonhoven A en natuurlijk gastheer Backum Brass, onder de inspirerende leiding van dirigent Harmen Cnossen. (Foto: aangeleverd)