Duurzame Smart Solar Bank siert plein op

Castricum – Met de officiële ingebruikname van de ‘zonnebank’ is de opwaardering van het Bakkerspleintje afgerond. Bezoekers kunnen bij de Smart Solar Bank hun mobiele apparaten opladen met behulp van zonne-energie. Het plein is omgetoverd tot een fijne ontmoetingsplek voor bewoners en winkelend publiek. Ter gelegenheid hiervan is een filmpje gemaakt, te zien via de website van gemeente Castricum.

Het Bakkerspleintje heeft een flinke opknapbeurt gekregen. Met behulp van diverse geldschieters werd het plein eind 2020 voorzien van nieuwe zitbanken en bloemenperken. Daarnaast zorgt een heuse Smart Solar Bank voor een innovatieve en duurzame toevoeging. In 2009 ging het Bakkerspleintje flink op de schop. Symbion Planontwikkeling bouwde hier nieuwe winkelpanden, appartementen en een ondergrondse parkeergarage. Het plein bood ruimte voor de weekmarkt. Toen duidelijk werd dat deze op de Dorpsstraat blijft, kon die ruimte benut worden voor andere voorzieningen. Het Bakkerspleintje kreeg met de nieuwe zitbanken en bloemenperken een opwaardering. De plaatsing van een Smart Solar Bank, gesponsord door de Rabobank, vormde de kers op de taart.

‘Een prachtig plein gecreëerd’

Wethouder Ron de Haan is trots op het eindresultaat en de samenwerking met alle betrokken partijen: ,,We hebben hier samen met de winkeliers, omwonenden, Symbion en het Ondernemersfonds van Castricum een prachtig plein gecreëerd. Je voelt hier de positieve energie. Het wordt een mooie zomer, daar ben ik van overtuigd.’’ Directeur Financieel Advies Jan Klaver van de Rabobank (foto): ,,De ideeën voor de komst van de Smart Solar Bank gaan al terug tot 2018. Het staat voor duurzaamheid, daar dragen we graag aan bij.”

Ooit een kaal, ongezellig plein, nu een fijne ontmoetingsplek voor jong en oud. Vanwege corona was er geen feestelijk samenzijn om dit officieel te bekrachtigen. Maar iedereen kan er toch bij zijn via het filmpje dat is gemaakt. Te zien zijn Ron de Haan (wethouder Economie), Jan Klaver (Directeur Financieel Advies Rabobank) en Ruud Kuijs (bewoner). Het filmpje is op www.castricum.nl/bakkerspleintje te bekijken. (Foto: aangeleverd)