Duivensport: duiven halen regenfront in

Limmen – Zaterdag stonden 165 wedstrijdduiven van De Gouden Wieken in het Franse Morlincourt klaar om de strijd aan te binden met 13.809 concurrenten uit de afdeling Noord-Holland. Een omvangrijk wegtrekkend regenfront maakte dat de lossing pas om 14.15 uur kon plaatsvinden, want berekeningen wezen uit dat de duiven dan droog zouden thuiskomen. Niets bleek minder waar, want met een stevige wind in de rug werd korte metten gemaakt met de ruim 350 af te leggen kilometers en de eerst aankomende duiven haalden zelfs het regenfront in.

De winnende duif van Gerhard Tromp arriveerde om 16.57 uur en haalde een snelheid van liefst 129,94 kilometer (!) per uur. Hij werd de tweede duif in heel Noord-Holland en dit liet nog maar eens zien dat Gerhard behoort tot de absolute top. Naast de bloemen voor de winnaar werden in de vereniging, maar ook in groot verband, prijzen en punten gepakt door Henk Prigge, de combinatie Van Rijkom-Sentveld, Arie Hageman, Peter Witte, Cees de Wildt, Sjaak de Graaf, Ad van de Reep en Jaap Kaandorp. Omdat vanwege de hoge snelheden nogal wat duiven vergaten bij hun hok te stoppen en moesten terugvliegen, kwamen er tot in de avond nog duiven thuis.

Op de foto:
De duif van Gerhard Tromp versloeg 13.808 andere duiven uit Noord-Holland. Dat was wel een bloemetje waard. (Foto: aangeleverd)