Duinen, lente en schilderijen van Angenita Hoebe

Castricum – Elk kwartaal is een nieuwe schilder uit Castricum en omstreken te zien bij Johanna’s Hof. Deze keer is het de veelzijdig Angenita Hoebe met haar eerste solo-expositie. Van abstract naar realistisch, duidelijk een vrouw met gevoel voor expressie en kleur.

De meeste Castricummers kennen Angenita van haar winkel Muze Wonen in het dorp. Met de fysieke winkel is ze gestopt, maar haar creatieve brein werkt door. Ze volgde eerst de opleiding aan de modeacademie en daarna studeerde ze binnenhuisarchitectuur. Haar liefde voor gekke objecten of een tikkie surrealisme maakt haar creatieve brein speciaal. Meestal zit er een knipoog naar een onmogelijke realiteit verborgen in haar schilderijen.

Angenita: ,,Ik werk graag op verschillende manieren. Het ligt eraan hoe ik mij voel.’’ Het portret van haar kat heeft ze met heel veel liefde laag over laag op het doek gezet met olieverf. Daarnaast is er ook de behoefte om helemaal los te gaan met een paletmes, waardoor prachtige texturen ontstaan. Je ziet de invloed van een interieurdesigner juist in dit werk: het is modern en haar plezier knalt er vanaf. ,,Ja, Delfts blauw in nu helemaal in met goud’’, zegt Angenita.

Soms vindt ze het lekker om klein te werken, zoals de serie Delftsblauwe koeien. Vooral kan ze genieten van het spelen met bladgoud als finishing touch op het doek. Diezelfde kleuren zie je ook weer terug in een groot rond doek. De expositie is tot en met 9 juli te bekijken bij Johanna’s Hof aan de Johannisweg 3 in Castricum. (Foto’s: aangeleverd)