Dubbelexpositie: vorm en kleur in klei en verf

Akersloot – Van 2 juni tot en met 28 juli exposeren Paulien Hakkert (keramiek) en Rob Uijlings (schilderijen) in Gemaal 1879. Paulien werkt al zo’n dertig jaar met klei. Ze vertelt: ,,Ik houd van het maken van (grote) vazen en probeer daarbij steeds een andere techniek toe te passen. Dat geldt ook voor het kleuren van mijn werk. Ik werk graag met witte chamotteklei, die ik decoreer met engobe, glazuur of oxides. Ik heb intussen geleerd dat niet alles perfect hoeft te zijn: een niet afgewerkte rand, een dikke druppel glazuur… de perfectie van de imperfectie, dat spreekt mij aan.’’

Rob Uijlings exposeert met enige regelmaat solo onder de naam Robus. Rob liet zich opnieuw inspireren door Ecuador en maakte een combinatie met een Nederlandse stroming, te weten de stijl van Potterij Kennemerland, een keramiekfabriek uit de jaren 30 van de vorige eeuw. In veel schilderijen was de bekende Panamahoed, oorspronkelijk gemaakt in Guayaquil (de grootste stad in Zuid-Ecuador) opnieuw een grote inspiratiebron.

Het gemaal bevindt zich op het adres Fielkerweg 4 (Klein Dorregeest) en is iedere zondagmiddag geopend van 13.30 tot 16.30 uur. Kijk op www.gemaal1879.nl voor overige informatie.

Op de foto’s:
Links een kunstwerk van Paulien Hakkert, rechts een kunstwerk van Rob Uijlings. (Foto’s: Gemaal 1879)