Dubbele winst voor Boksclub De Groot

Egmond – Boksclub De Groot heeft in samenwerking met Boksclub ABOV zondag op de nationale jeugddag in Hoorn met één van zijn wedstrijdboksers overtuigend gewonnen.

Reyn Gaarthuis uit Egmond (14) kwam bij zijn debuut uit in het lichtgewicht en ging geconcentreerd van start. Al vanaf de eerste ronde wisselde hij lange stoten hoog en laag af. In de tweede ronde raakte de tegenstander uit zijn focus door een paar goed geplaatste bodyshots. In de derde ronde domineerde Gaarthuis wederom, uitslag: 3-0. Ook won Gaarthuis de stijlprijs voor beste bokser, al met al een prestatie om trots op te zijn!

Boksclub De Groot had een samenwerking met boksteam De Ring in Oostzaan, maar wegens het met pensioen gaan van de hoofdtrainer van die club moest Boksclub De Groot op zoek naar een nieuwe samenwerking voor zijn wedstrijdboksers. Sinds januari jl. traint het wedstrijdteam van Boksclub De Groot bij ABOV te Hoorn. Onder het motto ‘niet lullen maar boksen’ profiteren de wedstrijdboksers en trainers wederzijds van deze samenwerking.

De wedstrijdboksers Reyn en Toon Gaarthuis (broers) komen op zaterdag 20 mei in actie op een bokstoernooi georganiseerd door Boksclub Vargas te Enkhuizen. Het derde talent van Boksclub De Groot (Roel Abbo uit Langedijk) bokst in juni weer een partij.

Op de foto:
Reyn Gaarthuis met trainer De Groot. (Foto: aangeleverd)