Drukke week voor brandweer

De brandweer van Limmen en Akersloot zijn op nieuwjaarsmorgen ingezet bij de bestrijding van de grote brand in het centrum van Alkmaar. De brandweer moest sowieso volop in actie komen afgelopen week. Het begon maandag een week geleden in Limmen waar de hulp werd ingeroepen door de ambulance die extra kracht nodig had bij tilwerk. Dinsdag rond 23.30 uur moest de brandweer van Limmen uitrukken vanwege een bestelbusje dat in de brand stond aan het Irissenveld in Castricum. De politie doet onderzoek naar de oorzaak.
Oudejaarsdag rond 21.15 uur moesten de vrijwilligers uitrukken voor een binnenbrand op de Oldenbarneveldtweg in Bakkum. De brandweer uit Castricum kwam ter plaatse, maar omdat het om een appartementencomplex ging en er een slachtoffer was, heeft de alarmcentrale er middelbrand van gemaakt. Assistentie kwam uit Limmen. De brand ging gepaard met veel rookontwikkeling en de bewoner had veel rook ingeademd. De bewoner is met een ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. De oorzaak van de brand is nog niet bekend, de schade in de woning is aanzienlijk.
Omdat er nog een melding was van wateroverlast ging de brandweer Limmen ondertussen naar de Torenstraat. De lekkage was veroorzaakt door vuurwerk dat een gat in een dak had veroorzaakt. Toen de spuitgasten van Castricum net terug waren in de kazerne, konden ze door naar een containerbrand bij de Juliana Van Stolbergschool. Om drie minuten voor twaalf was het de beurt aan de brandweer Akersloot die er uit mocht voor een containerbrand aan de Lange Dresch/Delving. Op 1 januari omstreeks 1.20 uur kregen ze een melding van een stacaravan die in de brand stond aan de Geesterweg. En vervolgens stond er een container in brand aan De Tarp/Lange Dresch. Om 21.00 uur rukte de brandweer uit naar de parkeergarage aan het Bakkerspleintje waar de rookmelder was afgegaan. Uit onderzoek bleek dat er onder de rookmelder vuurwerk was afgestoken. Zondag aan het einde van de middag was er tot slot een schoorsteenbrand aan de Den Burglaan en er was sprake van een aantal loze meldingen. Foto brandweerauto’s in Alkmaar: Evelien Olivier.