Dronken spookrijder, ongeval en insluipers

Insluipers actief

Castricum – Vorige week dinsdag omstreeks 11.15 uur is er een insluiping geweest op De Santmark. Hierbij werden geen goederen weggenomen. De 82-jarige bewoner vertelde dat de er iemand op het raam klopte. Omdat hij niet meer zo snel is, duurde het even voor hij op kon staan. Opeens stond er een persoon voor zijn neus die zei dat hij iets kwam bezorgen, maar daar wel een identiteitsbewijs voor nodig had. Melder wist zo snel niet waar het lag en had gezegd dat de persoon weg moest gaan. Intussen had de onbekende persoon had in de lades gekeken. Hierna hoorde de melder dat de persoon iets tegen een andere persoon zei. Deze tweede persoon kon de melder niet zien. Een getuige heeft de twee personen wel samen zien lopen. Signalementen van beide personen waren  rond de 25 jaar, zagen er verzorgd uit, donker kort haar, ongeveer 1.80 meter lang, getint uiterlijk, een van de twee had een mintkleurige jas aan, de ander een donkerkleurige jas. Ongeveer drie kwartier later kreeg de politie een soortgelijke melding van een adres vlak in de buurt. Ook hier werd gezegd dat ze een pakketje kwamen brengen. In de korte tijd werd er een bankpas gestolen.

Hinderlijk gedrag

Castricum – Zaterdag omstreeks 3.30 uur werd de bestuurder van een personenauto gecontroleerd door de politie. Agenten zagen dat er een man in de richting van de controle kwam lopen, de man bleef bij de controlerende agenten stilstaan. Desgevraagd weigerde deze man door te lopen en hinderde de controlerende agenten. Nadat hij formeel gevorderd werd om weg te gaan, bleef de man zich hinderlijk gedragen. De desbetreffende man is hierna aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Alkmaar. Het bleek te gaan om een 29-jarige inwoner uit Castricum. Na verhoor is hij met een bekeuring naar huis gestuurd.

Dronken spookrijden 

Bakkum – Zondag rond 16.25 uur kwam er een melding binnen bij de politie dat een personenauto aan het spookrijden was op de Zeeweg. Bestuurder zou ook de gehele wegbreedte en de berm nodig hebben. De melder reed achter dit voertuig en gaf steeds positie door. Op een rotonde op de Zeeweg kwam dit voertuig ook nog een botsing met een, tot nu toe, onbekend gebleven voertuig. Nadat hij ook nog op de provinciale weg N203 aan het spookrijden was crashte de personenauto. Er is alleen materiele schade ontstaan. De bestuurder stapte ongedeerd uit het voertuig en bleek behoorlijk onder invloed. Hij sprak met dubbele tong en was onvast ter been. Bestuurder is aangehouden en overgebracht naar Alkmaar.

Ongeval

Akersloot – Dinsdag een week geleden omstreeks 15.30 uur vond in de Martin Luther Kingstraat een verkeersongeval plaats met letsel. De bestuurster van een bedrijfsbus verklaarde dat ze over de Martin Luther Kingstraat reed en ter hoogte van perceelnummer 9 achteruit reed. Hierbij reed ze stapvoets en reed toen tegen de fietser aan. Het ging om een man op leeftijd. Hij kwam ongelukkig ten val en is met beenletsel naar het ziekenhuis gebracht.

Inbraak

Akersloot – Zaterdag om 21.35 uur werd bij de politie gemeld dat er ingebroken was in een woning aan de Hoogegeest. De bewoners, die niet thuis was, werd gewaarschuwd door het alarm. Op datzelfde moment kwam een bekende het terrein van de woning op en zag dat er een raam en schuifpui van de woning was geopend. Er is geen waarneembare braakschade en vooralsnog zijn er geen spullen gestolen. Vreemde bijzonderheid was wel dat er achter de woning een weiland is waar schapen lopen. Het hek van het weiland is vermoedelijk door de dader(s) geopend waarna de schapen los rondliepen. Misschien zijn de inbrekers via het weiland op de vlucht geslagen. Een zoekactie door de politie leverde geen dader(s) van deze inbraak op.