Drie vrijwilligers Zonnebloem in het zonnetje gezet

Limmen – Op 3 mei zijn tijdens de vrijwilligersbijeenkomst van de Zonnebloem afdeling Limmen drie dames in het zonnetje gezet. Na twintig jaar stopt Ria Hooijboer als bestuurslid, ze gaat echter wel verder als vrijwilliger. Ook Afra Mooij legt het bestuurswerk neer, maar blijft vrijwilliger. Loes Schaap verlaat de Zonnebloem helemaal.

Ria Hooijboer was als bestuurslid verantwoordelijk voor alle uitjes, evenementen en middagen in de Heeren van Limmen. Zij was het, die de ouderen, mensen met een beperking en eenzame bewoners van Limmen uitnodigde. Zij zorgde voor vervoer van mensen met een rollator, rolstoel of iedereen die die gewoon een ‘armpje’ nodig had. Ze heeft opvolging geregeld en zo valt een stuk zorg van haar af.

Afra Mooij was vijfentwintig jaar lang secretaris van de afdeling. In deze functie was ze hét adres voor contact met de landelijke Zonnebloem, de regio Alkmaar en natuurlijk voor de afdeling zelf, waarbij het werk als opstellen van agenda’s en notulen met verve door haar werden gedaan. De organisatie van de jaarlijkse landelijke Zonnebloemloterij met de promotie daaromheen was bij haar in goede handen. Het bestuur prijst zich gelukkig met een opvolgster, die door haar werd ingewerkt.

Loes Schaap neemt na vijfentwintig jaar afscheid van de Zonnebloem afdeling Limmen. Gedurende deze periode heeft zij zich ingezet voor de Zonnebloem met huisbezoeken, het verzorgen van attenties tijdens Nationale Ziekendag, Nationale Mantelzorgdag en met Pasen en Kerstmis. Ook haar ondersteuning bij de uitjes, evenementen en de middagen in de Heeren van Limmen zullen node gemist worden. Terecht dat deze drie dames met een bloemetje en attentie door voorzitter Cees Smit in het zonnetje werden gezet.

Op de foto, van links naar rechts:
Afra Mooij, Ria Hooijboer, Cees Smit en Loes Schaap. (Foto: aangeleverd)