Drie pubers opgepakt na grote brand hooiberg

Heemskerk – De politie heeft maandagmiddag drie jongens van 13 en 14 (2x) jaar aangehouden. Zij worden verdacht van het in brand steken van een hooiberg aan de Voorweg. De brandweer is urenlang bezig geweest met het blussen van de brand. In de hele regio dwarrelden maandag aan het eind van de middag stukjes verbrand hooi door de lucht. Agrariërs uit de buurt hebben geholpen met het bestrijden van het vuur door de hooibalen met behulp van machines uit elkaar te trekken.

De politie meldt dat de aangehouden jongens allemaal afkomstig zijn uit Heemskerk. Na het eerste verhoor zijn ze in verzekering gesteld bij hun ouders thuis. Dinsdag werden ze verder verhoord. Aangezien de jongens minderjarig is het zogenaamde Kinderrechtenverdrag van toepassing. Insluiting in een politiecel is op grond van dat verdrag een uiterste maatregel, die in dit geval niet werd toegepast. De politie onderzoekt nog of er meer mensen betrokken zijn geweest bij het ontstaan van de brand.

Getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken, kunnen zich melden via telefoonnummer 0900 8844. Liever anoniem? Bel dan met 0800 7000.