Drie maal op rij Nederlands kampioen roken

LHet is een buitengewone prestatie van Rob Huijsmans uit. Hij werd drie maal achter elkaar Nederlands kampioen makreelroken. Zowel in 2014 als in 2015 was hij de beste van Nederland en nu dus ook in 2016. In Petten zijn dit jaar 39 rokers ten strijde getrokken om de beste makreel te roken bij de veertigstete editie van het Nederlands kampioenschap. Op Plein 1945 stonden de rookovens tot half twaalf te wachten om aangestoken te worden. De meeste makrelen hingen al om 11.00 uur aan de speten tot ze in een rokerige omgeving konden rusten. Om exact 16.30 uur moesten de deelnemers de beste makreel inleveren. Toen kon de deskundige jury direct aan slag. Rob blijkt gewoon onverslaanbaar. De juiste houtkeuze voor het vuurtje, de eigen mix van eiken, beuken en vuren om te roken en zijn perfect schoongemaakte en gepekelde makrelen laten iedereen watertanden. De makrelen worden in zijn zelf ontworpen rookoven vakkundig bereid tot goudgele rakkers. Het niveau lag bijzonder hoog, maar toch wist Rob met maar liefst 2,8 punten verschil de concurrentie te verslaan. Hij kon zijn geluk al niet op toen zijn maatje Smokey John de derde plek behaalde. En de nummer één van dit jaar is weer, Rob Huijsmans die de wisseltrofee voor altijd mag houden.