Drie dichters geven acte de présence bij Laan

Castricum – Jabik Veenbaas, Daatje, Thomas Möhlmann en Elly de Waard zijn de Castricumse dichters waarvan boekhandel Laan graag een gedicht in opgeblazen vorm als fotopaneel aan het pand wilde hebben. Vrijdag was de onthulling van de hele wand onder het toeziend oog van de uitgenodigde vrienden en buren.

Hans Laan en Rachel de Wit bedankten als eerste fotografe Eva Pauw en haar dochter Liselotte die als model fungeerde voor de inmiddels bekende strandfoto die ook bij Laan als wenskaart in de verkoop is. Zij maakte de diverse foto’s uit de winkel om aan de buitenkant al te kunnen zien wat er zoal binnen te koop is. Die panelen worden afgewisseld door vier gedichten met een achtergrond van het strand.

Jabik Veenbaas, Daatje en Thomas Möhlmann waren aanwezig en droegen hun gedicht voor. Elly de Waard is nog herstellende van een operatie, was niet aanwezig, maar wil graag een keer met alle dichters terugkomen en dat werd door haar collega’s bekrachtigd. Als laatste werd Alex van Osch bedankt die de opmaak verzorgde en Paul Berg die een spontane sponsoractie regelde. Van alle dichters zijn natuurlijk diverse bundels aanwezig in de boekhandel.

Op de foto, van links naar rechts:
Eva Pauw, Jabik Veenbaas, Rachel de Wit, Thomas Möhlmann, Daatje en Hans Laan. (Foto: Rob Schmidt)