Douze Points: Jouw inzending voor Toonbeeld Songfestival Castricum

Castricum – Terwijl volgende week in Rotterdam het Eurovisie Songfestival georganiseerd wordt, houdt Toonbeeld in Castricum een eigen Songfestival! Doe mee aan het Douze Points Songfestival Castricum, georganiseerd door Toonbeeld Geesterhage, voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar.

Bij dit Songfestival gaat het niet om de best spelende muzikant of beste zanger, maar om degene met de leukste en creatiefste muzikale inzending. Maak een video van een liedje naar keuze: dat kan een bestaand liedje zijn (bijvoorbeeld van het Eurovisie Songfestival) of iets wat je zelf hebt bedacht. Dit muzikale filmpje maak je zo gek, leuk, grappig, creatief, origineel, vrolijk en opvallend mogelijk! In je video kun je bijvoorbeeld luchtgitaar (of een ander denkbeeldig instrument) spelen, playbacken, een zelf bedacht liedje laten horen, meespelen met een liedje op een zelfbedacht instrument (bijvoorbeeld de pannen en deksels van je ouders), zelf een muziekinstrument maken, optreden in je zelfgemaakte outfit, een eigen videoclip maken, enzovoort. Doe wat jij wilt of leuk vindt, als het maar met muziek te maken heeft!

Natuurlijk kun je met deze wedstrijd ook een mooie prijs winnen. De winnaar van het Songfestival Castricum wint gratis lessen bij Toonbeeld: een gehele cursus naar keuze óf een half jaar lessen op een muziekinstrument. En voor iedereen die meedoet aan dit Songfestival is er sowieso een gratis proefles naar keuze. Je video kun je insturen van 20 tot en met 28 mei 2021: je hebt dus nog een weekje de tijd om een leuke video te bedenken en natuurlijk op te nemen. Kijk voor meer informatie even op de website van Toonbeeld Geesterhage (www.toonbeeld.tv/songfestival). Daar staan de regels voor deelname en natuurlijk informatie over waar en hoe je je video kunt insturen. (Foto: Lee Murry via Pixabay)