Douwe van der Meer (VVD) naar Forza! Castricum

Douwe van der Meer sluit zich aan bij Forza! Castricum. Van der Meer, in maart 2014 kandidaat-raadslid voor de VVD op nummer zeven, zal daarmee de kleinste fractie van de gemeenteraad versterken als carrousellid. Forza! heeft in 2014 niet meegedaan aan de Castricumse verkiezingen en heeft dus ook geen kandidatenlijst. Wel is het mogelijk leden van een andere politieke partij te benoemen. De VVD ging Forza! al voor, door Tino Klein van De VrijeLijst te benoemen voor deze functie.

Van der Meer: ,,Bij mij heerst ambitie voor politiek. Ambitie om dingen te veranderen, ideeën uit te voeren, maar vooral om controlerend te zijn. Zorgen dat er geen fouten worden gemaakt. Afgelopen verkiezingen was ik verkiesbaar voor VVD Castricum. Ik kreeg niet genoeg stemmen om een politieke functie te bekleden. Met afgelopen jaar voor mijzelf een drukke periode en vele aardverschuivingen in de lokale politiek, greep ik opnieuw naast de boot voor een potentieel plekje in de raad. Ik heb respect voor de beslissing die de VVD Castricum heeft genomen om Tino Klein toe te laten treden. Dat heeft mij ruimte gegeven. Forza! Castricum heeft mij toen een aanbod heeft genomen om hen te ondersteunen in de raad. Na kort te hebben nagedacht ben ik hierop ingegaan. De standpunten die Forza Castricum heeft, zijn niet ver van ’t bed van de VVD Castricum. Standpunten waar ik me zeker in kan vinden. Forza! is kritisch realistisch en ziet vele kansen op economische ontwikkelingen. Ik zal mij samen met Ralph Castricum in gaan zetten namens Forza Castricum om Castricum op het rechte pad te houden.” Fractievoorzitter Ralph Castricum is blij met de komst van Van der Meer. ,,Douwe is een slimme jongen die al jaren de raadsvergaderingen op het gemeentehuis bezoekt en meedraait als steunfractielid van de VVD. Ik ken hem nog van de lagere schooltijd op de Visser ’t Hooft. Hij weet waar hij over praat en is betrokken bij het Castricumse verenigingsleven. Een aanwinst voor de fractie.”