DOS-turnsters stromen door naar finale

Castricum – Zondag was de derde en laatste voorwedstrijd turnen in rayon Kennemerland. De wedstrijd werd in Beverwijk geturnd, met individuele scores voor de bovenbouw en teamscores voor de middenbouw. Ook werd bekend wie doorstroomt naar de finale op 1 juni in Amsterdam.

Fleur Denneman, Isabel Stein, Iris Spil, Feline van Graas (Supplement F) en Warea Antipin (Supplement G) beten het spits af. Fleur liet zien dat ze hard aan sprong heeft gewerkt, Iris en Isabel waren superstabiel op balk en Warea en Feline lieten prachtige brugoefeningen zien. Een wedstrijd vol mooie stappen en goede cijfers. Iris heeft met drie stabiele voorwedstrijden ook een plekje in de finale bemachtigd!

In de tweede wedstrijd was het de beurt aan Féline Denneman, Lucille Glorie, Jolijn Kronenberg en Amber Schermer in Supplement F. Amber straalde in deze wedstrijd op vloer, Féline maakte mooie stappen op sprong, Jolijn liet zien dat ze een brugspecialiste is en ook de brugoefening van Lucille was prachtig! Jolijn staat op dit moment heel knap eerste reserve voor de doorstromingswedstrijd.

Tessa Schermer (Supplement E), Sophie Lee, Fenna Groen, Eefje Franken en Maud Marquilhas (Supplement 6) sloten de dag af. Tessa startte op vloer en dat beloofde veel goeds; een prachtige oefening. De doorstroming heeft zij dan ook meer dan terecht gehaald! Maud haalde een 13.00 op balk voor een super strakke oefening, Fenna en Eefje turnden hele knappe brugoefeningen en Sophie liet zien dat zij op vloer heel hard heeft geoefend en mooie stapjes heeft gemaakt. Het team in supplement 6 werd voor deze mooie oefeningen beloond met een dik verdiende bronzen medaille. Als kers op de taart hebben deze vier meiden ook nog eens de finale bereikt!

Op 7 april turnen de meiden uit supplement 5 en 7 hun laatste voorwedstrijd en hopen we op nog meer mooie oefeningen en wellicht nog meer doorstromers.

Op de foto:
Fenna, Sophie, Eefje en Maud. (Foto: Amber Schermer)