DOS neemt zes medailles mee naar huis

Castricum/Beverwijk – Zondag mochten de turnsters van DOS Castricum weer een wedstrijd turnen in Beverwijk: de tweede voorwedstrijd van rayon Kennemerland. De wedstrijddag begon voor DOS met de verrichtingen van Maud Marquilhas, Eefje Franken, Fleur Kolk, Merel Feller en Fenna Groen; zij turnen allemaal in niveau 6. Maud had zich door een blessure niet supergoed kunnen voorbereiden, maar liet zien dat dat haar niet uitmaakt. Een perfecte radslag op balk bevestigde dit. Eefje traint al weken hard op haar salto van de brug, die zij dan ook heel knap deze wedstrijd voor het eerst turnde. Fleur, Fenna en Merel turnden alle drie een super stabiele en nette wedstrijd en eindigden daardoor met zijn drietjes op het podium, wel zo gezellig! Fleur werd derde, Fenna vierde en Merel vijfde.

Wedstrijd 2

In wedstrijd twee was het de beurt aan Iris Spil, Isabel Stein en Jill de Ruijter in niveau 5 en Bente Brakenhoff en Fleur Denneman in niveau 6. Isabel liet een nieuwe en heel goede sprong zien deze wedstrijd, een half in – half uit! Iris turnde een prachtige brugoefening, maar had helaas wat ruzie met de balk. Jill liet zien dat ze haar zenuwen onder controle had, een prachtige stabiele wedstrijd leverde haar een medaille voor de vijfde plaats op.

Aan de andere kant van de zaal turnde ook Bente en Fleur een superwedstrijd. Stabiel, netjes en met volle focus. Dit wierp vruchten af, want Fleur mocht naar huis met een medaille voor haar vijfde plaats en Bente kreeg het zilver omgehangen. De dag werd afgesloten door Warea Antipin in niveau 6. Zij heeft sinds de vorige wedstrijd heel hard getraind en liet deze wedstrijd voor het eerst een salto van brug zien, en haar sprongen waren bijna perfect. Zij werd vijfde in haar leeftijdsgroep.

Op de foto:
De derde plaats voor Fleur, de vierde plaats voor Fenna en de vijfde plaats voor Merel. (Foto: Marlous de Bruijne)