Dorpsstraat gaat weer dicht op uitgaansavonden

Castricum – Een maatregel die vóór de coronaperiode al van kracht was, voert de gemeente weer in. Op vrijdag- en zaterdagavond sluit men een deel van de Dorpsstraat van 23.00 tot 03.30 uur af voor autoverkeer. De afsluiting geldt tussen de Verlegde Overtoom en de Stationsweg. De maatregel is nodig om de veiligheid van het uitgaanspubliek te waarborgen.

De Dorpsstraat is tijdens de uitgaansuren druk bevolkt. Mensen zijn onderweg van de ene horecagelegenheid naar de andere en staan ook vaak op straat stil om elkaar te ontmoeten. Dat is op zichzelf al gevaarlijk, maar feit is ook dat autoverkeer vaak te hard rijdt in de Dorpsstraat. Dit tezamen zorgt voor levensgevaarlijke situaties. De politie kan dit niet allemaal oplossen. Als de automobilist wordt bekeurd, is de overtreding al begaan. Daarnaast hebben de handhavers ook hun handen vol aan het handhaven van de openbare orde tijdens deze uren.

Afsluiting met hekken

De weg wordt fysiek afgesloten door hekken met een verbodsbord erop. Voor hulpdiensten is geregeld dat ze kunnen passeren. Voor omwonenden betekent het dat ze in de uren van de afsluiting moeten omrijden. (Foto: Bos Media Services)