Dorpsdichter Bob van Leeuwen komt met nieuwe bundel

Castricum – Dorpsdichter Bob van Leeuwen komt volgende maand met een nieuw boek. Zijn derde bundel heeft de titel ‘TENTAKELS’ gekregen.

In dit boek kan de lezer zijn rode draad volgen ‘vol verrassingen, humor en zelfspot’. Als dorpsdichter van Castricum organiseerde Bob diverse poëzie-evenementen waaraan hij zelf ook deelnam. Daarnaast was hij drie jaar lang icoon van North Sea Poetry. In opdracht van de Landelijke Stichting Tegen Zinloos Geweld schreef hij in 2012 een aantal teksten zoals ‘Mijn jongen is zo handig. Verleden jaar timmerde hij nog een doe-het-zelver in elkaar’.

Medio 2014 verscheen zijn eerste bundel, ‘BAKKUM BRUIN’, waarin we voor het eerst kennis konden maken met zijn bijzondere dichtstijl: de ‘Hobbel’. Deze berust op het beschrijven van een toestand of een situatie die plotseling ontlaadt. In je beleving rijd je een heuvel op en net op het moment dat je denkt boven te zijn, sta je ineens beneden. Met het gevoel dat je genomen bent. En dat ben je dan ook! Bijvoorbeeld: ‘Haar tanden stonden in mijn kont omdat pas op voor de hond in het Fries geschreven stond’.

In 2017 kwam zijn tweede bundel uit met de titel ‘Aan de vluchtstrook van de zee’ (’n Golf ebt weg, herneemt zich en wordt vloed. Schuim ontkopt, ontdoet zich van de zee en strandt). Begin 2020 organiseerde hij het evenement ‘Poëzie in de Etalage’ met ruim negentig enthousiast deelnemende winkeliers in het centrum van Castricum.

Vanaf 6 maart is de bundel verkrijgbaar bij Kantoorboekhandel Laan (ISBN 9789081699426). (Foto: aangeleverd)