Donderdagavondbiljartcompetitie 2023-2024 afgesloten

Castricum – Donderdagavond werd de donderdagavondbiljartcompetitie van Biljartvereniging Castricum afgesloten met de jaarlijkse prijsuitreiking. De donderdagavondgroep kent zijn oorsprong in biljartvereniging Het Steegie, die is opgericht in 1988. Sinds vorig jaar maakt deze groep deel uit van de grote Biljartvereniging Castricum. Tijdens de traditionele jaarvergadering werden de prijswinnaars bekend gemaakt van de libre-competitie.

De afgetekende winnaar is Gerard Cobelens geworden, hij heeft het hele jaar ruim boven zijn eigen gemiddelde gespeeld. Zijn eerste plek was derhalve geen verrassing, maar voor de tweede en derde plek liep de spanning tot aan de laatste speeldag behoorlijk op. Een grote groep spelers ontliep elkaar nauwelijks in de gemiddelde scores. Na een spannende strijd op het groene laken werd Sjaak Lute tweede, Gerard Veldt wist beslag te leggen op de derde plaats. De wisselbeker werd voor de 35e keer uitgereikt. Biljartvereniging Castricum bestaat uit circa 180 leden, die op nagenoeg alle dagdelen van de week spelen in het Buurt- en Biljartcentrum aan de Van Speykkade. De biljartvereniging staat open voor nieuwe leden; op maandagmiddag, woensdagavond en zaterdagmiddag is er altijd vrije inloop. Gedurende de andere dagen van de week wordt in groepjes gespeeld die ook uitbreiding kunnen gebruiken.

Op de foto:
Van links naar rechts: Gerard Veldt (derde plaats), Gerard Cobelens (eerste plaats) en Sjaak Lute (tweede plaats). (Foto: Biljartvereniging Castricum)