Donaties voor Kunst- & Cultuurcirkel

Regio – De Kunst- & Cultuurcirkel van Bibliotheek Kennemerwaard heeft een subsidie ontvangen vanuit het Oranje Fonds. Met deze bijdrage van 2.100 euro en donaties van Stichting RCOAK en Fonds Sluyterman van Loo is het mogelijk gemaakt om voor de zomer extra activiteiten te organiseren.

Gesprekken met culturele inhoud en het ontmoeten van nieuwe mensen zijn een aantal aspecten van het leven die dankzij de coronamaatregelen moeilijker zijn geworden. Daarom startte Bibliotheek Kennemerwaard vorig jaar, bij de start van de eerste coronagolf, met de Kunst & Cultuurcirkels. Mensen, afkomstig vanuit het hele werkgebied van Bibliotheek Kennemerwaard (Bergen, Castricum, Alkmaar en Heerhugowaard), gaan om de week telefonisch met elkaar in gesprek. Ze praten met elkaar aan de hand van een kunstwerk, bijvoorbeeld een gedicht, schilderij, beeldhouwwerk of foto, voorzien van gesprekssuggesties en achtergrondinformatie.

Extra zomeractiviteiten

De nu ontvangen donaties bieden de kans om de reeds gelegde verbindingen in de groep te versterken. Ook kan men nu dieper ingaan op kunst-gerelateerde onderwerpen, nieuwe connecties maken en met elkaar de directe omgeving verkennen. Een vijftal leden van de cirkel organiseert samen met een bibliotheekmedewerker deze zomer activiteiten. Iedereen die er meer over wil weten of zelf wil deelnemen aan de Kunst- & Cultuurcirkel kan contact opnemen met Amanda Wolters (a.wolters@bknw.nl).

Oranje Fonds

Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat. De steun bestaat uit inspiratie, advies, kennis en geld. Het Fonds kan dit doen dankzij o.a. de Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.