Donateursconcert Emergo in De Bloemen

Castricum – Op zaterdag 1 april (geen grap) houdt muziekvereniging Emergo haar donateursavond in sporthal De Bloemen. Vanwege de vele orkesten die de vereniging inmiddels rijk is, begint de avond om 19.30 uur. Voor donateurs is de toegang gratis. Voor belangstellenden die nog geen donateur zijn is deze avond een goede gelegenheid om kennis te maken met de vereniging.

Elke vereniging heeft zijn tradities. Bij Emergo is de jaarlijkse donateursavond één van de tradities die vereniging koestert. Alle orkesten zullen deze avond met een kort optreden laten zien, maar vooral laten horen, waartoe zij in staat zijn. Eén van die orkesten is de brassband Backum Brass. Op 11 maart nam de band deel aan het concours in theater De Lawei in Drachten. Er deden twintig orkesten mee en de brassband van Emergo kwam uit in de tweede divisie. Onder de bezielende leiding van dirigent Harmen Cnossen (oud-dirigent van de Marinierskapel) behaalde de band voor de uitvoering van ‘Penlee’ van Simon Dobson, ‘Sleep’ van Eric Whitacre en ‘Lake of the Moon’ van Kevin Houben maar liefst 95 van de maximaal 100 punten. Dat betekende niet alleen het hoogst aantal punten van alle deelnemende orkesten, maar ook promotie naar de eerste divisie!

Naast Backum Brass zullen ook het opleidingsorkest, het fanfareorkest, het dagorkest en de big band voor u optreden. Het fanfareorkest, onder leiding van dirigent Erik van de Kolk, heeft speciaal voor het donateursconcert een bijzonder muziekstuk uitgekozen. Het werk ‘Ahab’ is een combinatie van gesproken woord en muziek. Acteur en zanger Frans Limburg vertelt het verhaal van de legendarische kapitein Ahab uit het beroemde boek over de walvis Moby Dick. Het verhaal wordt daarbij ondersteund door de muziek van het fanfareorkest.

Op de foto:
Backum Brass tijdens het concours op 11 maart jl. in Drachten. (Foto: aangeleverd)