Dog 1 voor derde maal op rij kampioen

In een enerverend duel tegen Zaanstad Zuid 1 heeft het eerste team van de Dog zondag het kampioenschap binnengehaald.  Makkelijk ging het overigens zeker niet.

Vooraf was duidelijk dat er 3 punten nodig waren om kampioen te worden.

In prachtige weersomstandigheden waren het Frank Klein en Marco Zoeteman die de wedstrijd mochten beginnen.  Zowel Frank als Marco lieten geen spaan heel van hun tegenstanders en wonnen beide gemakkelijk in 2 sets.

Derde man Mark Bonekamp had het een stuk lastiger. Tegen een servicekanon als tegenstander kwam Mark geen moment in de wedstrijd en verloor uiteindelijk dan ook met 5-7 5-7

Vierde man Robin van Rijssel kon het helaas ook niet bolwerken tegen een hele vaste degelijke tegenstander en verloor dan ook met 2-6 4-6.

Een 2-2 tussenstand betekende dus dat de dubbelspelen het beslissende punt voor het kampioenschap moest opleveren.

Als eerste koppel mochten Jeroen Duinmaijer en Robin het opnemen tegen een zeer aanvallend spelend koppel van Zaanstad. Na een wervelend begin en een tussenstand van 6-2 5-2 (inclusief een handvol matchpoints) sloeg de (Kampioens-stress) toe en ging de angst regeren. Uit totaal geslagen positie wist Zaanstad de wedstrijd te kantelen en won uiteindelijk in 3 sets.

In het alles beslissende tweede dubbelspel moesten Menno Kuik en Mark vol aan de bak om het kampioenschap veilig te stellen. Nadat de eerste set verloren ging werd de wedstrijd volledig omgedraaid en wisten zowel Menno als Mark het beste uit zichzelf (en elkaar) te halen en werd de wedstrijd op fabuleuze wijze binnengesleept.

De totaaluitslag van 3-3 was dus exact genoeg om voor het derde jaar op rij kampioen te worden. Tevens is promotie afgedwongen naar de tweede klasse. Al met al weer een prachtig seizoen.