Doe mee met het D.O.E.

Castricum – Nederland ziet eindelijk licht aan het eind van de coronatunnel. De maatregelen zijn inmiddels verder versoepeld, waardoor ook het culturele leven weer op gang kan komen. Het dag-orkest van muziekvereniging Emergo (DOE) is gisteren weer van start gegaan. Nieuwe leden zijn van harte welkom.

Het dag-orkest van muziekvereniging Emergo is de jongste loot aan de verenigingsstam. Het orkest is in 2019 opgericht en gelijk al succesvol van start gegaan met dertig leden. Helaas moest men de activiteiten in 2020 stilleggen vanwege de COVID-19-pandemie. Nu er weer gerepeteerd mag worden, staan de leden te trappelen om weer enthousiast te beginnen onder de deskundige leiding van dirigent Henk Veldt. Zoals de naam al zegt, repeteert het orkest overdag, en ook de optredens zullen veelal overdag zijn. De COVID-19-pandemie heeft in de afgelopen zestien maanden voor veel eenzaamheid gezorgd in de samenleving. Het dag-orkest wil daar de komende tijd iets tegen doen met verschillende optredens en activiteiten.

De leeftijd om mee te kunnen doen is niet belangrijk. De enige voorwaarde is dat men een blaas- of slagwerkinstrument bespeelt (of heeft bespeeld) en het leuk vindt om de draad weer op te pakken. En dan niet denken ‘dat was lang geleden’, want je pakt het echt weer sneller op dan je denkt. De leden van het dag-orkest hopen je snel te mogen begroeten. Iedereen die belangstelling heeft om mee te doen met deze gezellige muziekvereniging, kan zich aanmelden bij Peter Verbeek (06 53991322) of een keer langskomen bij een repetitie. Die zijn op dinsdag van 10.00 tot 12.30 uur in de grote zaal van theater Koningsduyn (voorheen Geesterhage). (Foto: aangeleverd)