Doe mee aan het Groot Castricums Dictee

Op woensdagavond 28 november wordt wederom het Groot Castricums Dictee georganiseerd. Het dictee heeft sinds vorig jaar een nieuw jasje en blijft net zo gezellig en uitdagend. Iedereen wordt uitgenodigd deel te nemen aan deze taalstrijd, waarbij het dictee aansluit op het thema van Nederland Leest 2018: Voeding.

Vanaf 19.00 uur gaat de deur open van de foyer van Geesterhage (Geesterduinweg 3). Om 19.30 uur barst de strijd dan echt los. Het dictee is geschreven door woordkunstenaar Gerard Wortel en wordt voorgelezen door een bekende Castricummer. De jury, onder leiding van juryvoorzitter Jeroen Kans (secretaris ECI Literatuurprijs), kijkt de dictees na, terwijl Gerard Wortel voor een optreden van eigen Nederlandstalige liedjes en voordrachten zorgt. Gerard Wortel is theatermaker, entertainer, stadsdichter, taalknutselaar en zanger. Zijn teksten verhouden zich tussen scherts en gevoeligheid, tussen lichtzinnigheid en diepte, tussen lichte spot en hartstochtelijk mededogen. Na afloop wordt het dictee kort behandeld door Jeroen Kans en worden de winnaars bekend gemaakt.

De bibliotheek daagt vijftig enthousiaste taalliefhebbers uit om zich aan te melden. Deelname kost € 3,-. Aanmelden kan op www.bibliotheekkennemerwaard.nl via de agenda of tijdens openingsuren bij de klantenservice in de bibliotheek (betalen met pin). Deze taalstrijd vindt plaats in de foyer van Geesterhage, Geesterduinweg 3.

Het Groot Castricums Dictee is onderdeel van Nederland Leest, dat van 1 t/m 30 november plaatsvindt en dat dit jaar in het teken van Voeding staat. Bibliotheek Kennemerwaard grijpt het thema ‘Voeding’ aan om een uitgebreid aanbod interessante en boeiende lezingen en bijeenkomsten te organiseren. Het volledige programma is op www.bibliotheekkennemerwaard.nl te vinden. (Foto: Pixabay)