Digitale inwonersavond over Aardgasvrij Castricum druk ‘bezocht’

Castricum – Vorige maand organiseerde de gemeente Castricum een digitale inwonersavond over Aardgasvrij Castricum. De oorspronkelijke plannen voor een bijeenkomst op locatie konden in verband met het coronavirus niet doorgaan, maar dat weerhield de gemeente er niet van om een alternatieve avond te houden.

Het initiatief werd door de inwoners gewaardeerd: er waren maar liefst 59 inwoners aanwezig bij de digitale sessie. Inwoners kregen een presentatie te zien en te horen via hun scherm en konden hun vragen en opmerkingen stellen via de chat. Deze chat was erg levendig, inwoners gingen in de chat met elkaar in gesprek en beantwoordden soms zelf elkaars vragen. De meeste vragen werden uiteraard beantwoord door medewerkers van de gemeente. Inwoners konden ook via een digitale enquête opmerkingen doorgeven. Het schriftelijke verslag van de avond, met de gepresenteerde dia’s en veel gestelde vragen, staat op www.ikdenkmeeovercastricum.nl onder het kopje ‘Aardgasvrije Wijken’.

Aardgasvrij Castricum

De Nederlandse aardgaskraan gaat dicht. Ook in Castricum zal het aardgas op termijn niet meer gebruikt kunnen worden. Het doel van de avond was tweeledig. Enerzijds om inwoners te informeren voor welke uitdagingen de gemeente staat in de overgang naar aardgasvrij wonen. Anderzijds wilde men de inwoners vragen hoe zij graag mee willen denken en waar zij zich zorgen over maken. De gemeente onderzoekt momenteel welke alternatieven er zijn. Ook bekijkt men welke kansrijke gebieden er in Akersloot, Bakkum, Castricum, Limmen en de Woude zijn om van het aardgas af te gaan de komende jaren. Hoe zorgen we ervoor dat uw woning in de toekomst verwarmd wordt? Welke alternatieven zijn er dan voor uw wijk en woning en welke stappen zijn er nodig? En wat betekent dit voor u? Dit kunt u terug lezen in het verslag.

Meedenken en op de hoogte blijven?

Wilt u in de toekomst meedenken over een Aardgasvrij Castricum? Of wilt u op de hoogte blijven van de voortgang van de plannen? Dan kunt u zich aanmelden voor het inwonerspanel Aardgasvrij Castricum en/of u aanmelden voor de nieuwsbrief Klimaat via www.ikdenkmeeovercastricum.nl, klikken op ‘Aardgasvrije Wijken’ en dan kiezen voor de bovenste knop. (Foto: aangeleverd)