Dierenbescherming draagt zorg voor opvang zwerfdieren

Castricum – De opvang van katten en overige zwerfdieren in de gemeente Castricum is definitief gegund aan de Dierenbescherming. Namens deze organisatie zal Stichting Dierentehuis Alkmaar e.o. de opvang verzorgen. Het besluit volgt op een eerder door die organisatie aangespannen rechtszaak. Ook in Alkmaar, Bergen en Heiloo wordt de opvang van de genoemde dieren door het dierentehuis verzorgd.

De gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum, Heiloo, Heerhugowaard, Hollands Kroon, Langedijk en Schagen zetten eerder gezamenlijk een aanbesteding in de markt gezet voor de opvang en het vervoer van dieren. Een kortgeding door de Stichting Dierentehuis Alkmaar e.o. diende vorige week bij de rechter. De bezwaren en vorderingen werden toegewezen, zodat nu definitief is geworden dat deze organisatie de opvang mag gaan verzorgen.

Omdat het over een complexe aanbestedingsopdracht ging die over verschillende gemeenten is verspreid, is de aanbesteding opgedeeld in meerdere percelen. Het bezwaar van de inschrijver ging dan ook om specifieke percelen. Het dierenvervoer voor de gemeenten Heerhugowaard, Hollands Kroon, Langedijk en Schagen wordt definitief gegund aan Dierenzorg Zaanstreek. Het dierenvervoer voor de gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum en Heiloo wordt definitief gegund aan de Dierenambulance Noord-Kennemerland van de Dierenbescherming. De opvang van katten en overige zwerfdieren voor de gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum en Heiloo worden definitief gegund aan de Dierenbescherming. (Foto: Jacques Gaimard via Pixabay)