Dienstregeling treinen verandert

Per 11 december is er een nieuwe dienstregeling voor het openbaar vervoer. Voor Castricum betekent dit een lichte verschuiving in de aankomst en vertrektijden in de richtingen Amsterdam en Haarlem, alsook in de richting van Alkmaar. De treinen vertrekken nu nog 10 minuten voor het hele en het halve uur en 7 minuten over het hele en halve uur in de richting van Amsterdam. In de dienstregeling van 2017 wordt dat 5 minuten voor het hele en het halve uur en 10 minuten over het hele en het halve uur in de richting van Amsterdam. De sprinter in de richting naar Alkmaar rijdt nu 4 minuten voor het hele en halve uur en de Intercity, 7 minuten voor het hele en halve uur en 7 minuten over het hele en halve uur. In de dienstregeling van 2017 rijden de sprinters richting Alkmaar dan op het hele en halve uur en de Intercity’s, 4 en 19 minuten over het hele en halve uur.
In de richting van Haarlem rijdt er vanaf 11 december in de spits de spitsintercity naar Haarlem, deze stopt alleen nog in Beverwijk. Deze vertrekt vanaf station Castricum om 15 minuten over het hele en halve uur. En kwart voor 9.00 uur rijdt de laatste spitstrein in de richting van Haarlem. Deze spitstrein rijdt ’s middags ook vanaf Haarlem. De eerste rijdt om 16:18 uur en de laatste rijdt om 18:18 uur naar Castricum, ook deze stopt alleen nog in Beverwijk.
De dienstregelingen in de daluren was in 2016 in een rechtstreekse verbinding 1 minuut over het hele uur en 1 minuut over het halve uur in de richting van Haarlem en deze treinen stoppen op alle stations tussen Castricum en Haarlem. In de nieuwe dienstregeling 2017 wordt dat 2 minuten over het hele uur en 2 minuten over het halve uur. In de nieuwe dienstregeling is de reisduur met 4 minuten verkort, doordat de trein in Uitgeest niet meer 4 minuten stil staat op het station. Hierdoor is de reisduur via Sloterdijk in de nieuwe dienstregeling nu 8 minuten langer.