Diefstal en verschillende ongevallen

Zondagochtend rond 4.50 uur zag de politie een bromfietser wegrijden ter hoogte van voetbalvereniging Vitesse in Castricum. Ter hoogte van de sportschool zagen ze dat de bromfiets gedumpt werd in de bosjes en dat er twee personen wegrenden. Samen met een hondengeleider werden de twee vijftienjarige verdachten aangehouden. Inmiddels bleek dat de eigenaar van de bromfiets zijn bromfiets al als gestolen had aangegeven. Even later kwam de politie langs met op de aanhangwagen van de politieauto.

Zondag omstreek 11.45 uur vond er een eenzijdig ongeval plaats op de Beverwijkerstraatweg in Castricum. Een jongen van tien jaar oud fietste in de richting van Castricum en werd ingehaald door een man op een racefiets. Deze laatste raakte bij het inhalen vermoedelijk de berm en daarna de rand van het asfalt. De racefietser sloeg vervolgens over de kop en belandde half in de greppel. De jongen belde hierop direct 112 en stelde de fiets van de racefietser vervolgens veilig. De racefietser is overgebracht naar het RKZ in Beverwijk.

Dinsdag is op de Dusseldorperweg in Limmen een auto tegen een woning aangereden. Er was geen sprake van letsel, maar wel van een enorme schade aan het huis. De auto stond met de achterzijde tegen de woning aan. Aan de buitenzijde van de woning waren meerdere scheuren zichtbaar. De bestuurster, een 88-jarige vrouw uit Limmen, verklaarde dat zij haar personenauto vooruit, een beetje schuin, in de garage had geparkeerd. Bij het achteruit rijden raakte ze de regenpijp van de woning. Door plotseling het stuur om te gooien reed ze tegen de hoek van de woning van de buren. Het rijbewijs van deze bestuurster is ingenomen en een onderzoek naar haar rijvaardigheid volgt.

Dinsdag omstreeks 18.20 uur vond er een ongeval plaats tussen een bromscooter en een personenauto op de kruising Rijksweg met de Uitgeesterweg in Limmen. De personenauto, bestuurd door een vijftigjarige inwoonster van Akersloot, wilde vanaf de Rijksweg rechtsaf de Uitgeesterweg op rijden. Hierbij zag zij de achttienjarige bestuurder van een bromscooter uit Heiloo, over het hoofd. De scooter reed op het fietspad rechtdoor en kwam met de voorzijde tegen de rechterflank aan van de personenauto aan. De bestuurster van de scooter kwam ten val en is ter controle meegenomen naar het ziekenhuis. Het letsel viel mee. De personenauto moest worden weggesleept.

Zondag omstreeks 10.35 uur vond een verkeersongeval met letsel plaats, op de kruising Burgemeester Nieuwenhuijsenstraat/Hogeweg in Limmen tussen een personenauto en een fietser. De bestuurder van de personenauto werd door de zon verblind en heeft de fietser, die van rechts kwam, niet gezien. De fietser is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht en bleek een gebroken heup te hebben. Getuigen vertelde dat de bestuurder van de auto niet te hard reed, maar langzaam de kruising op kwam.