‘Diagnose dementie, wat gebeurt er hierna?’

Alzheimer Trefpunt

Castricum – Aan een periode van vermoedens en onzekerheid komt een eind op de dag dat u te horen krijgt dat u of uw naaste dementie heeft. Enerzijds bent u misschien wel opgelucht dat u nu weet wat er aan de hand is. Anderzijds kunt u overvallen worden door angst en zorgen over wat komen gaat. Praten over de diagnose dementie kan lastig zijn. De partner, de kinderen, kleinkinderen, broers, zussen en vrienden, ze reageren allemaal anders. Iedereen heeft tijd nodig om de diagnose te verwerken. Vaak weten zij ook niet wat de ziekte precies inhoudt. Toch is het voor u en uw naasten belangrijk om open over de ziekte te praten. Maar hoe informeer je de omgeving? En hoe ga je om met gevoelens van schuld en schaamte?

Gespreksleider Essy Ferares zal hierover uitgebreid in gesprek gaan met casemanager Marjon Peters. Er zal vervolgens voldoende gelegenheid zijn om vragen te stellen.

Voor iedereen die meer wil weten over dit onderwerp of behoefte heeft aan andere informatie over dementie is er dinsdag 3 maart het Alzheimer Trefpunt in Cultureel Centrum Geesterhage, Geesterduinweg 3, Castricum. De ontvangst is vanaf 19.00 uur, het programma start om 19.30 uur en eindigt rond 21.00 uur. Toegang gratis, aanmelden niet nodig.