Dertig jaar Tuin van kapitein Rommel

Castricum – Op 22 juni van 11.00 tot 16.00 uur viert de Tuin van kapitein Rommel het 30-jarig bestaan. Een dag met een informatieve invulling, aangevuld met muziek van onder meer De Skulpers.

Diverse stichtingen en verenigingen nemen deel aan een informatiemarkt over natuur, landschap, milieu en cultuur. Deelnemers zijn onder meer Stichting Welzijn, POMvNH en Stichting Alkmaardermeeromgeving. Om 12.00 is de officiële opening door burgemeester Ben Tap, gevolgd door een optreden van twee zangeressen uit de groep Kamilliedjes. Zij zingen een vrolijke mix van meerstemmige liedjes, van pop tot folk, van Jamaica tot Castricum.

Vanaf 14.00 muziek van het welbekende shanty- en folksongkoor De Skulpers. De naam verwijst naar de vroegere schelpenvissers. De Skulpers bestaan uit dirigent Marcel Klaver, accordeonisten Els Basjes, Mart Westenborg en Patrick Bekker en circa veertig zangers (25 bassen en 15 tenoren). Het repertoire bestaat vooral uit shanty’s en folksongs. Daarnaast ook Nederlandstalige liedjes, waaronder ‘Het Skulperslied’ en ‘Bakkum aan Zee’. Een mooie kans om kennis te komen maken met de Tuin van kapitein Rommel of gewoon samen dit jubileum te vieren. De ingang is te vinden schuin tegenover het station van Castricum.

Op de foto:
Het borstbeeld van kapitein Rommel (1889 – 1958), gemaakt door Anja Jonker. (Foto: Tuin van kapitein Rommel)