Dertien verenigingen in Castricum verkopen loten Grote Clubactie

Castricum – Vorige week zijn dertien verenigingen in de gemeente Castricum gestart met de verkoop van loten. Via de Nationale Grote Clubactie willen ze extra inkomsten ophalen. Dit is hard nodig. Ook in het verenigingsleven heeft de coronacrisis diepe sporen nagelaten. De normaal druk bezochte evenementen zijn afgelast en de kantines waren lange tijd gesloten. Veel verenigingen hebben hierdoor te maken met een begrotingstekort.

Ruim 300.000 clubleden van 5.300 verenigingen gaan door heel Nederland op pad om loten te verkopen. Het is belangrijk dat dit verantwoord gebeurt. Daarom heeft de Grote Clubactie naast het bekende verkoopboekje een aantal digitale verkoopmethoden ontwikkeld. Met deze digitale mogelijkheden kunnen de koper en de verkoper op een veilige afstand van elkaar blijven staan. Zo kunnen loten worden gekocht door het scannen van een QR-code of het delen van een link via e-mail, sociale media en WhatsApp.

Veilige afstand houden bij het afleveren van de loten. (Foto: Grote Clubactie)

80% van de opbrengst gaat naar de club

Al vanaf 1972 spant de Nationale Stichting Grote Clubactie zich in voor het verenigingsleven. Van elk verkocht lot van € 3,- gaat 80%, dit is € 2,40 direct naar de clubkas. Met het overige bedrag organiseert de Grote Clubactie de loterij. Door mee te doen aan de Grote Clubactie worden de lokale verenigingen dus direct ondersteund. Ook maken de deelnemers van de loterij kans op een van de vele prijzen, waaronder de hoofdprijs van 100.000 euro. Daarnaast is de prijzenpot verhoogd van 32.000 naar 332.000 prijzen en daarmee is de winkans nu 1 op 10!

Meedoen kan nog steeds

Verenigingen halen met deze actie al snel een bedrag tussen de duizend en vijftienduizend euro op. Als een vereniging in (de omgeving van) de gemeente Castricum nog wil meedoen, is dat mogelijk. Kijk op www.clubactie.nl voor informatie of bel: 013 4552825. (Foto: Grote Clubactie)