Derde editie Puzzelchallenge Akersloot

Akersloot – Afgelopen zaterdag 21 januari was een groot deel van Akersloot en omstreken weer aan het puzzelen. Marskramer – Toys2Play Velzeboer organiseerde voor de derde keer een online puzzelchallenge.

Het idee ontstond tijdens de eerste lockdown en is inmiddels een begrip. Aan de derde editie deden maar liefst 69 teams online mee. Vijf teams waren om hen moverende reden niet online. Met alle steun en verzorgers in de woonkamers waren er ruim 300 mensen actief in het kader van de challenge.

Organisator Rob Dekker voor de deur van de winkel. (Foto: Erika Dekker-de Groot)

Om 20.00 uur mochten alle puzzels open, de lastige puzzel van Jan van Haasteren, ‘Rondje Texel’ van 1000 stukjes, moest zo snel mogelijk worden gelegd. Rob Dekker, organisator van de challenge vertelt: ,,We wisselden constant van huiskamer, leuk om de vorderingen per team te zien. Het was soms wat lastig te zien, hoe ver sommigen al waren.’’ Na 1 uur en 13 minuten was het het team van Lisa Zondag dat als eerste de puzzel af had. Na 1 uur en 41 minuten meldde het team van Yvonne Poel zich als tweede en derde was het team van Pauline Roemer in 1 uur 53 minuten.

Er waren 60 teams die de puzzel af hadden voor 01.00 uur, de top 20 was klaar binnen 2,5 uur en de top 50 was klaar binnen vier uur. Rob besluit: ,,Wederom een superleuke avond gehad, ondanks dat er nu weer ‘concurrentie’ is van allerlei zaken zoals verjaardagen, theater enzovoorts. Volgend jaar zeker weer op de derde zaterdag van januari!’’ (Tekst en foto’s: Erika Dekker-de Groot)