DEEN Supermarkten en Arla Foods doneren 20.543 pakken melk aan Voedselbanken Nederland

Regio – Van 19 tot en met 26 april doneerden DEEN en Arla Foods, waaronder het merk Melkunie valt, voor ieder pak melk van Melkunie dat verkocht werd ook een pak aan de Voedselbank. Klanten van DEEN bleken de actie zeer te waarderen en zorgden ervoor dat met deze actie een fantastisch aantal pakken melk werd gedoneerd. In totaal zijn met het initiatief ‘Koop een pak, doneer een pak’ 20.543 pakken melk van Melkunie gedoneerd aan de Voedselbank.

Voedselbanken in Nederland hebben op dit moment hard hulp nodig. Door de coronacrisis is de vraag naar voedselhulp toegenomen en zijn de voorraden onder druk komen te staan. Door de mogelijkheid om de Voedselbank te steunen laagdrempelig te maken, bleken klanten erg bereidwillig om een steentje bij te dragen. Vorige maand doneerden klanten van DEEN al 25.000 producten aan de Voedselbank. Met de extra 20.543 pakken melk kunnen de lage voorraden bij de Voedselbank weer worden aangevuld. De pakken melk zijn woensdag 6 mei door DEEN Supermarkten en Arla Foods afgeleverd bij Voedselbanken Nederland te Amsterdam. In de periode van zondag 26 april tot en met zaterdag 2 mei werd in samenwerking met Unox een vergelijkbare actie opgezet. Bij iedere aankoop van Unox Cup-a-Soup, noodles of pasta werd ook een pak aan de Voedselbank gedoneerd. Vorige week is de actie herhaald met Dove deo of douche.

Op de foto:
Tim Butje en Michel Kas (Arla Foods) overhandigen symbolisch de melk samen met Bastiaan de Back en Harm Op den Kelder (DEEN) aan Michel Sanders van de Voedselbank. (Foto: aangeleverd)