Deel hoofdprijs Staatsloterij valt in Castricum

Castricum – De hoofdprijs van de Staatsloterijtrekking van maandag is gevallen op vier 1/5 loten. Eén van die loten is verkocht bij Albert Heijn in Castricum. Dat zou kunnen betekenen dat een inwoner van Castricum een behoorlijk geldbedrag in ontvangst mag nemen. Het kan echter ook zijn dat de gelukkige winnaar elders woont en toevallig het lot in Castricum kocht.

Twee andere 1/5 loten van het winnende lotnummer CF 91223 werden verkocht in winkels in de gemeenten Beek en Putte. De vierde winnaar woont in Boxtel en kocht het lot online. ,,Wat een feestelijke afsluiter van het paasweekend voor deze winnaars. Wij roepen de winnaars op zich bij ons te melden om de prijs te kunnen uitbetalen en ze ‘Eerste Hulp bij Geluk’ te kunnen verlenen’’, aldus Rachel Duinisveld, prijswinnaarbegeleider bij Nederlandse Loterij. Nederlandse Loterij, waar Staatsloterij onderdeel van is, stelt het belang van winnaars voorop en maakt daarom de gegevens van de prijswinnaar niet bekend.

Trekkingen

Tijdens de Koningsdagtrekking op 27 april 2023 is er kans op de Kroonprijs van 20 jaar lang, € 250.000 netto per jaar. Op 10 mei staat de jackpot van de trekking op 7,5 miljoen euro belastingvrij.

Over Staatsloterij

Staatsloterij is opgericht in 1726 en is daarmee de oudste loterij van Nederland. Jaarlijks zijn er 16 trekkingen; 12 reguliere trekkingen (elke 10e van de maand), de Koningsdagtrekking, de 1 juli-trekking, de 1 oktober trekking en de Oudejaarstrekking. Staatsloterij is onderdeel van Nederlandse Loterij, de grootste aanbieder van kansspelen in Nederland met negen spelmerken: Staatsloterij, Lotto, Eurojackpot, Miljoenenspel, Lucky Day, Krasloten, TOTO Sport, TOTO Casino en TOTO Winkel. (Foto: aangeleverd)