De Woude is ‘Onder de Sterren’

De Woude – ‘Onder de Sterren’ of ‘De Sterrenroute’ is een zinnenprikkelende audiotour die van dorp naar stad reist. De route bestaat uit acht sterren, gemaakt door kunstenaarscollectief CAKtwo. Ze staan nu midden in de natuur, verdeeld over de 7 kilometer lange rondwandeling over het eiland De Woude.

In het hart van elke ster staat een QR-code die leidt naar een warm welkom op de locatie. Wat volgt is een anekdote over de liefde, een verhaal over vroeger, een rap of een gedicht van één van de acht woordkunstenaars. Vervolgens hoort u één van de fraaie en prachtig opgenomen liedjes van het nieuwste album ‘Onder de Sterren’ van Milou Mignon. De interactie tussen het landschap van De Woude, de verhalen, poëzie, muziek en de luisteraar zelf maakt het een bijzondere ervaring.

Marina Pronk vertelt: ,,De aftrap van de reizende Sterrenroute vond in het najaar van 2021 plaats in Castricum, gevolgd door Alkmaar, waar de sterren in ‘het Bolwerk’ stonden. Na De Woude zal de Sterrenroute dit najaar ook in Bergen te beleven zijn. Voor iedere locatie worden lokale woordkunstenaars gevraagd teksten te schrijven en in te spreken. Vanzelfsprekend heb je een smartphone nodig om de QR-code te scannen, maar vergeet voor een optimale beleving ook je oortjes of koptelefoon niet. Je hoeft niks te downloaden, gewoon ‘listen in browser’ aanklikken en dan genieten.’’

Optreden

Op 15 juli om 16.30 uur zingt zangeres en multitalent Milou Mignon de sterren van de hemel op het terras van restaurant ‘t Kombof op De Woude en de toegang is gratis. Kijk op www.onderdesterren.com voor meer informatie en de plattegrond. Dit is een project van Stichting KIST, mede mogelijk gemaakt door de gemeente Castricum. (Foto: Marina Pronk)