De wensen van Gouden Dagen

Castricum – Het is 3 mei als Joke, vrijwilligster van Gouden Dagen Castricum, mevrouw Giling uit Castricum ophaalt om haar wens te vervullen; een bezoek aan De Boet en een rondrit door Hoogwoud. Met haar gaat ook de heer Heemskerk mee.

Rond 11.00 uur arriveren ze bij het tuincentrum. De vader van mevrouw Giling heeft daar de eerste steen gelegd en dat wilde ze graag zien. Bij aankomst in De Boet worden ze verwelkomd middels een schoolbord en wordt ze begroet door haar neef, die daar werkzaam is. Ze hebben lange tijd met elkaar gesproken. Hij vertelde dat de steen niet meer zichtbaar is. Na de lunch vertrekt het gezelschap naar het huis waar ze geboren is en waar nu nog haar broer woont. Helaas was hij niet thuis, maar dat mocht de pret niet drukken. Mevrouw Giling vertelde honderduit over haar jeugdherinneringen en genoot samen met de heer Heemskerk van de rondrit. Het was een prachtige, emotionele, geslaagde dag.

Mevrouw Giling bij haar ouderlijk huis. (Foto: aangeleverd)

Musembezoek

Een dag later, 4 mei, gaat de speciale wens van mevrouw Steeman in vervulling. Dolgraag wilde zij naar het Marius van Dokkum Museum in Harderwijk. De lange rit had zij er graag voor over. Met haar ging haar dochter en vrijwilligster Sylvia mee. Bij aankomst kwam Marius van Dokkum mevrouw Steeman persoonlijk welkom heten. Hij had vernomen dat zij zijn schilderijen graag wilde bewonderen. Nadat ze het museum doorlopen hadden, ging het gezelschap op zoek naar een plek om gezellig nog met elkaar te lunchen voordat ze weer teruggingen naar Castricum. Mevrouw Steeman kan terugkijken op een gezellige dag.

Over Gouden Dagen

Gouden Dagen is het landelijke goede doel voor ouderen, met een lokaal karakter. Door het vervullen van wensen en door het organiseren van uitstapjes en andere activiteiten wil men de oudere inwoners van Castricum een leuke dag bezorgen. Een dag waar ze naar uit kunnen kijken en nog lang van kunnen nagenieten. Bovendien probeert men, door mensen met elkaar te verbinden, de eenzaamheid onder deze doelgroep te bestrijden. Alle oudere inwoners van Castricum mogen een wens in één van de wensbomen van Gouden Dagen ophangen. Die wensbomen staan in de woonzorgcentra van ViVa! Zorggroep; De Santmark en De Boogaert.

Contact

Heeft u een wens maar bent u niet in de gelegenheid om naar De Santmark of De Boogaert te komen? Dan kunt u ook contact opnemen met Jolanda van Dam (j.vandam@vivazorggroep.nl / 06 22913188, op maandag, dinsdag of donderdag).