De weg naar Rembrandt

Castricum – De Castricumse kunstschilder Wim de Goede vertelt op zaterdag 5 oktober over de materialen en technieken van de schilderkunst uit de tijd van Rembrandt. In zijn lezing gaat hij vanuit deze laatmiddeleeuwse praktijk naar de zeventiende eeuw.

De lezing/demonstratie is een activiteit van de Werkgroep Oud-Castricum en Bibliotheek Kennemerwaard, en wordt op 5 oktober vier keer gegeven in Historisch Informatie Centrum De Duynkant. Inschrijven op de verschillende tijdstippen is mogelijk.

Kennemerkunstgilde

Wim de Goede is een van de oprichters van het Kennemerkunstgilde, een gezelschap voor levende geschiedenis. Zij onderzoekt en beeldt de schilder- en bouwkunst van de late middeleeuwen uit. Het Kennemerkunstgilde bestaat uit twee schilders (Wim de Goede en Hetty Kienhuis) en een bouwmeester (Marius Bruijn).

De Goede illustreert zijn lezing/demonstratie met beeld- en videomateriaal en echte materialen die het Kennemerkunstgilde in haar reizende atelier meeneemt. Grondstoffen, pigmenten, bindmiddelen, hulpstoffen, doeken en panelen, het atelier, doodverf, vergulden, de schildertechniek, alles komt langs. En uiteraard geeft Wim een demonstratie verfwrijven.

Aanmelden

De lezingen zijn op zaterdag 5 oktober vanaf 13.00 uur in Historisch Informatie Centrum De Duynkant, Geversweg 1b te Castricum. De toegang is € 6,- (voor leden van de bibliotheek € 5,-). De lezing wordt gegeven om 13.00, 14.00, 15.00 en 16.00 uur. Aanmelden voor het gewenste tijdstip is mogelijk via de agenda op de website www.bibliotheekkennemerwaard.nl. (Foto: aangeleverd)