De Week van de Ontmoeting in de gemeente Castricum

Castricum – Tijdens de Week van de Ontmoeting (29 september t/m 6 oktober) zijn in de gemeente Castricum diverse leuke en sportieve activiteiten. Hier kunnen inwoners elkaar ontmoeten en nieuwe contacten met elkaar leggen. Deze week valt samen met de landelijke Week tegen Eenzaamheid, waarin extra aandacht wordt gevraagd voor het thema eenzaamheid.

Tijdens de Week van de Ontmoeting kunnen mensen elkaar ontmoeten, met elkaar wandelen of aan andere activiteiten meedoen. Onder het motto ‘Kom erbij!’ hoopt het Sociaal Team van de gemeente Castricum zoveel mogelijk mensen met elkaar in contact te brengen. Wethouder Falgun Binnendijk: ,,Iedereen in onze gemeente hoort erbij. Meedoen in je eigen omgeving of iets voor een ander kunnen doen vinden we heel belangrijk.’’ De activiteiten zijn mede mogelijk gemaakt door de Stichting Welzijn Castricum, Protestantse Kerk Castricum, Steunpunt Eenzaamheid, Gezond Natuur Wandelen, Sport-Z en diverse plaatselijke sportlocaties.

Activiteitenprogramma

Het programma in de gemeente Castricum bestaat onder andere dauwtrappen (30 september vanaf 08.00 uur met een ontbijtje toe), een puzzeltocht van 1,2 km met vragen over werelddelen (30 september vanaf 16.00 uur met proeverij van wereldse hapjes na afloop), een wandeling met natuurweetjes en optredens (2 oktober van 10.00 tot 12.30 uur), een bijeenkomst voor ouderen (3 oktober vanaf 14.00 uur) en koffiedrinken bij grand café Fase Vier in Bakkum en bij de Tuin van Kaptein Rommel (5 oktober tussen 10.00 en 12.00 uur).

Week tegen Eenzaamheid

Door het hele land is er tijdens de Week tegen Eenzaamheid extra aandacht voor het thema eenzaamheid en sociaal isolement. Eenzaamheid aanpakken begint met in contact komen. In actie komen tegen eenzaamheid in de omgeving? Dan kunnen mensen iets samen doen met een familielid, buur of vriend die niet zo vaak de deur uitgaat. Een steuntje in de rug kan veel betekenen voor iemand die zich eenzaam voelt.

Meer informatie en aanmelden

Op www.castricum.nl/weekvandeontmoeting vind je de complete lijst met activiteiten in de buurt. Ook kun je je hier aanmelden voor bepaalde activiteiten waar een inschrijving voor nodig is. (Foto: aangeleverd)