De Oude Keuken start lunch- en theatercafé in Geesterhage

Castricum – Restaurant De Oude Keuken (DOK) breidt uit. Deze maand start men in cultureel centrum Geesterhage een tweede horecalocatie. Van maandag tot en met zaterdag kunnen bezoekers er voortaan genieten van al het heerlijks dat DOK te bieden heeft.

De samenwerking tussen de sociale onderneming DOK en de culturele stichting Nieuw Geesterhage is bijzonder, omdat de opening van Café DOK Geesterhage betekent dat Geesterhage nog beter haar rol kan vervullen als culturele ontmoetingsplek en DOK nóg meer leer-werkplekken aan kan bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. DOK is al ruim twaalf jaar actief als sociale onderneming. Directeur Edwin Teljeur: ,,Wij staan voor een maatschappij waarin íedereen mee kan doen. Om dit te realiseren bieden wij leer-werktrajecten aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Door mee te werken in de keuken of in de bediening, ontwikkelen onze leerling-medewerkers zich en kunnen zij doorstromen naar een vervolgwerkplek of vervolgopleiding. Met de lancering van Café DOK Geesterhage is DOK in staat om nóg meer leer-werkplekken te bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en kunnen we de medewerkers van DOK ook een uitdaging bieden op een andere werkplek. Meer impact dus. Dat noemen wij winst.’’

Een logische samenwerking

Anita Mooiweer, directeur van cultureel centrum Geesterhage, vult aan: ,,Sinds de opening van het nieuwe verbouwde Geesterhage is er al de wens om niet alleen bij theatervoorstellingen en concerten, maar ook overdag de mooie foyer open te stellen. Met Café DOK Geesterhage komt die droom uit. Met onze gezamenlijke maatschappelijke doelstellingen vonden we elkaar al snel in een logische natuurlijke samenwerking.’’ Voor wat betreft de producten maakt DOK ook bewuste keuzes voor sociale partners. Zo wordt in Café DOK Geesterhage onder meer koffie geserveerd van de sociale onderneming Zuivere Koffie en zijn er heerlijke taarten van onder meer de sociale onderneming Fermento.

Kom langs

De samenwerking is breder dan alleen Café DOK Geesterhage. De horecaservice van DOK geldt ook in combinatie met de verhuur van zalen van Geesterhage voor vergaderingen, evenementen en workshops. In april zal Café DOK Geesterhage feestelijke geopend worden. (Foto: aangeleverd)