De Nationale Voorleesdagen; een voorleesfeest!

Castricum – Vandaag starten de Nationale Voorleesdagen. Tot en met 30 januari staat alles in het teken van voorlezen en prentenboeken voor peuters en kleuters. Voorlezen aan kinderen is belangrijk; het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt hen veel plezier. Tijdens de Nationale Voorleesdagen promoten we het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Zo worden kleintjes grote lezers.

Online voorlezen

Deze feestelijke dagen wordt elke dag online gelezen uit het prentenboek van het jaar: ‘Coco kan het!’ van Loes Riphagen. Kom je samen met je kind luisteren en vliegen met Coco? Deze online voorleessessies zijn gratis en vooral erg leuk voor kinderen van 3 tot 6 jaar. Je kunt eenvoudig meekijken via een link op onze website. Voor een compleet overzicht van alle voorleesmomenten kun je het beste kijken op www.bknw.nl/agenda. Er is vast een voorleesmoment bij dat jou goed uitkomt.

Maak je eigen prentenboek online

Net als Coco kun jij ook meer dan je denkt! Maak online zelf een prentenboek met begeleiding van een tekendocent van Artiance. Samen met je ouders bedenk je alvast een leuk verhaal in acht korte zinnen. Waar was jij bang voor? En nu niet meer? Wat durfde jij niet, maar nu gelukkig wel? Hoe heb jij dat opgelost, aangepakt? Denk aan bang zijn voor monsters, spoken, donker in de slaapkamer, honden, onweer, tandarts.

Zodra je je hebt aangemeld zorgen de medewerkers van Bibliotheek Kennemerwaard ervoor dat er een tas met knutselmaterialen klaarstaat bij de afhaalbalie. Wat je verder nodig hebt, heb je vast thuis: tekenmateriaal (kleurpotloden/verf of stiften), grijs potlood, een fineliner voor de tekst, lijm en een schaar. Een echte ouder-en-kind-activiteit. Een samenwerking van Bibliotheek Kennemerwaard en Artiance. Niet alleen jij doet actief mee, maar ook je begeleider. Deze online workshop is op donderdag 21 januari om 15.30 uur én op zaterdag 30 januari om 14.00 uur. Deelname kost 2,50 euro per kind. Voor kinderen van 4 tot 8 jaar. Reserveer tijdig in verband met het afhalen van de tas met knutselmaterialen.

Nog geen lid?

Tijdens de Nationale Voorleesdagen kunnen kinderen tussen de 0 en 6 jaar oud gratis lid worden van Bibliotheek Kennemerwaard. Ze betalen dan geen inschrijfkosten. Ook krijgt het kind het vingerpoppetje Coco. Ben je zelf nog geen lid en wil je zo nu en dan ook eens een leuk of juist leerzaam boek meenemen? Ons goedkoopste abonnement kost maar 10 euro per jaar! Sluit je gelijk een automatische incasso af? Dan vervallen de inschrijfkosten ter waarde van 5 euro. (Foto: Aline Dassel via Pixabay)