De markt weer op met Clusius College Castricum

Na een paar maanden van afwezigheid staat de marktkraam van het Clusius College Castricum tot en met 8 februari weer op de wekelijkse markt in Castricum.

De kraam is een belangrijk onderdeel van de twee keuzevakken die de school aanbiedt: Marketing en Ondernemen. De start werd vorige week ingeluid met de aanwezigheid van alle leerlingen die op de markt gaan staan, hun docenten en begeleider én met de Manager Dagelijkse Bankzaken van Rabobank Noord-Kennemerland, mevrouw A. Man, omdat deze bank het marktkraamproject ondersteunt.

Met sponsoring van de Rabobank Noord-Kennemerland kunnen leerlingen een groen en duurzaam product bedenken en ontwikkelen. Deze producten worden zoveel mogelijk verkocht en uitgetest op de Clusiusmarktkraam.

De leerlingen doen uitgebreid onderzoek op het gebied van ondernemen en marketing. Ze maken een ondernemingsplan of een marketingplan en houden een presentatie voor een professionele jury. Ook staan ze een dagdeel op de markt. Zij krijgen hiervoor een zwaarwegende beoordeling.

Met het verkopen op de markt oefenen de leerlingen heel veel vaardigheden. Verlegenheid overwinnen, sociaal zijn, kunnen afrekenen en dus ook hoofdrekenen, maar ook creatief zijn, de verkoop stimuleren, de kraam mooi aankleden en natuurlijk goede verkoopresultaten boeken. Met hun eigen producten en met de klassiekers als Clusiusjam, Clusiushonig en Clusiusplantjes zal dat vast wel lukken. (Foto: gemaakt door Clusius college Castricum en Rabobank Noord- Kennemerland, met toestemming van leerkrachten, leerlingen en begeleiders genomen)