De markt draait door tijdens vakantie

Castricum – Hiermee wordt niet bedoeld dat de ambulante handel op de wekelijkse markt in het dorpshart doorgedraaid is. Het is meer een statement dat de vrijdagsmarkt altijd aanwezig is, ook tijdens de vakantieperiode.

Door Aart Tóth

Buiten de Castricumse thuisblijvers zijn er natuurlijk nogal wat campinggasten die ook voor verse groente, fruit, kaas, vis, aardappelen of een bloemetje naar de markt komen. Ten eerste voordelig en gezellig onder de mensen en misschien zelfs een terrasje pikken voor of na het boodschappen doen. We komen dan ook vele bezoekers van buiten Castricum, ja zelfs vanuit het buitenland, tegen op de vrijdag. Ook zij weten dat je voordeliger uit bent en de meest verse waar ontvangt.

Zoals gezegd, buiten de aanschaf van buitenlandse kazen, zijn ook heerlijke Portugese sinaasappels te verkrijgen. Wat te denken van Vietnamese loempia’s, exotische zuidvruchten tot aan noten en peulvruchten uit zuidelijke streken. Ook voor een Hollandse Nieuwe haring kun je op de markt terecht, tot en met rotan manden en strand- of boodschappentassen. Welkom en tot ziens op de vrijdagse weekmarkt in het dorpshart! (Foto: Aart Tóth)