De leukste programmeercombi bij Bibliotheek Kennemerwaard

Castricum – Ben jij tussen de 7 en 17 jaar oud en wil je graag leren programmeren? Kom dan naar de bibliotheek en word een echte programmeer-ninja! Je leert programmeren, websites bouwen, apps ontwikkelen, programma’s en games maken en nog veel meer. Je hebt geen programmeerkennis nodig om mee te kunnen doen, het is voor alle niveaus.

De bibliotheek beschikt over computers waarop je kunt werken. Je leert omgaan met programma’s als Scratch en Python en gebruikt supergave gadgets/hardware zoals Dash, Ozobot en Sphero Mini. Je leert niet alleen programmeren, je ontmoet ook andere kinderen met wie je kunt samenwerken en dingen kunt delen. Je begint in de bibliotheek, maar kunt thuis natuurlijk verder met jouw werk. Je gebruikt vooral open source en gratis software en staat in contact met een wereldwijd netwerk van kinderen die net zo van programmeren houden als jij. CoderDojo heeft slecht één regel: Boven Alles: Wees Cool!

Meedoen?

Enthousiast geworden en meedoen?  Je bent welkom bij Bibliotheek Kennemerwaard aan de Geesterduinweg 1 in Castricum. Deelname is gratis. Wil je meer weten? Kijk op www.bibliotheekkennemerwaard.nl/agenda voor de dagen en tijden of ga naar www.coderdojo-kennemerwaard.nl/volgende-editie voor meer informatie. (Foto: aangeleverd)