De kermis zit er weer op

Foto boven:
Voor een ritje in de Fireball kan een sterke maag geen kwaad. (Foto: Henk de Reus)

Was het vorig jaar nog rustig op de kermis omdat de mussen van het dak vielen, dit jaar was het ideaal weer. Alle dagen droog en niet te warm. Het was te merken aan het aantal bezoekers. De redactie maakte afgelopen zondag een rondje op de kermis.

Door Henk de Reus

Nieuw

De meeste bezoekers treffen dezelfde attracties aan als eerdere jaren. Nieuw is de Swinging Coaster, een familie-achtbaan waarvoor je geen stalen zenuwen hoeft te hebben. Voor de Fireball kan het hebben van een sterke maag geen kwaad. Dit geldt ook voor de Ralley of Dance, ook wel ‘de bank’ genoemd, een lange bank met stoeltjes die als een klok in het rond draait. Saar (11) stapt net uit. ,,Hij gaat lekker snel en je krijgt er kriebels van in je buik.’’

Sky-Lizzy (13 en Eloïse (14) genieten van hun XXL-suikerspin. (Foto: Henk de Reus)

Kinderattracties

Iets verderop mag Lynn (3) onder begeleiding van moeder Renske proberen om een prijs in de wacht te slepen bij het touwtje trekken. Ze ligt met haar knietjes op de toonbank en laat zien dat ze de touwtjes goed in handen heeft. De prijs is een knuffel. Haar dag kan niet meer stuk.

Siem (2) en broertje Freek (4) krijgen aanwijzingen van hun moeder Kim bij het eendjes vissen. (Foto: Henk de Reus)

Terwijl Sky-Lizzy (13) en Eloïse (14) wandelend van een XXL suikerspin genieten mogen de broertjes Freek en Siem eendjes vissen. Als moeder Kim de verslaggever vertelt dat Siem twee en Freek vier jaar is, roept Freek meteen drie keer achter elkaar ,,Maar ik ben bijna vijf.’’ Het is maar dat de verslaggever weet dat Freek graag de puntjes op de i zet. De broertjes doen goede zaken want in het teiltje dat tussen hen in staat liggen inmiddels vijftien gevangen eentjes.

Thijs (14) schiet in een mum van tijd en met het grootste gemak zeven van de tien sterren van het bord. (Foto: Henk de Reus)

Bij de schiettent staan de vrienden Max (12) en Thijs (14). De laatste legt aan en schiet in een mum van tijd zeven van de tien sterren van het bord. Appeltje-eitje, zo lijkt het. Maar hoe komt het dat hij hier zo goed in is? ,,Op de kermis in Abu Dhabi van m’n vader geleerd’’, antwoordt Thijs droog. Het blijkt geen geintje te zijn. Thijs vertelt dat hij in Castricum is geboren en op z’n tweede met z’n ouders naar de Verenigde Arabische Emiraten is verhuisd. Z’n vader heeft er een baan in de olie-industrie. Af en toe, zoals nu, gaat het gezin op vakantie naar Nederland om familie en vrienden op te zoeken. De lessen van z’n vader heeft Thijs duidelijk goed opgepakt.

Inmiddels is de zon doorgebroken en wordt het op het kermisterrein steeds drukker. Op de terrasjes voor de restaurants in het dorp genieten bezoekers van de zon en een drankje.